Zlatko Dalić
 REUTERS/Radovan Stoklasa
VELIKA VEČER VATRENIH U TRNAVI

'BAŠ MI JE ON POSLAO PORUKU!' Izbornik otkrio tko mu se odmah javio! JEDAN VATRENI NIJE ŽELIO RAZGOVARATI Dalić poručio: 'Ne mogu voditi i tu brigu'

Hrvatska je u Trnavi odigrala jednu od najboljih utakmica od ruskog srebra i tako u sklopu kvalifikacija za Euro 2020. svladala Slovačku 4:0.
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 07. rujan 2019. 02:35

Teško je reći tko je bio najbolji, jer ovog su puta baš svi Dalićevi izabranici bili na razini. Bez ozlijeđenog Matea Kovačića, zatim Ivana Rakitića, koji nije došao zbog neriješenog statusa u klubu, te Tina Jedvaja, koji se ozlijedio dan prije utakmice, "vatreni" su odigrali fantastičnu utakmicu.

Nakon susreta izbornik je prokomentirao samu utakmicu, ali i otkrio koji mu je ljubimac navijača među prvima čestitao na velikoj pobjedi.

Od koga su došle prve čestitke?

- Baš mi je Mandžukić poslao poruku. Svi zajedno živimo za hrvatsku reprezentaciju.

U Bruni Petkoviću Hrvatska je dobila centralnu špicu.

- Rekao sam da nam treba takva tip igrača, koji sačuva loptu i odmori druge, pogotovo što imamo brzance. Nedostajalo nam je u Mađarskoj što nismo mogli čuvati loptu, ovo je bilo sjajno.

Mladi kadar se pokazao vrlo dobrim.

- Od SP-a govorim da nam treba mladi kadar, gladnih igrača kao Brekalo, Vlašić, Petković… Nadam se da smo napravili pomak i dobili nekoliko igrača. Kao što sam rekao nakon Argentine, moramo biti ponizni.

Na pitanje što se događa s Rebićem, opet ne želi razgovarati s medijima, kazao je:

- Ne znam, ne mogu voditi i tu brigu svakog od njih. Reba se trudio, igrao na boku, što mu najviše paše. Kad je centarfor, ne može dati što treba.

Na kraju je ponovio:

- Moramo biti oprezni s Azerbajdžanom. Rekao sam dam nam treba 15 bodova i nadam se da ćemo to imati. Ako Bog da u Splitu protiv Mađarske. Stalno se moramo dokazivati. Ovo je dobra utakmica, bljesak, ali stalno moramo biti takvi.

Linker
21. travanj 2024 10:05