REUTERS
IZ VELŠKIH MEDIJA

BOD PROTIV VATRENIH MOGAO BI WALESU BITI KLJUČAN ZA EURO! Nacija zaziva brz oporavak heroja, a Giggs ima poruku za Vatrene uoči zadnjeg dvoboja

OTOČKI KOLEGE SLAŽU SE U JEDNOME, BOD PROTIV VATRENIH MOGAO BI IM BITI KLJUČAN ZA PLASMAN NA EURO! Nacija zaziva brz oporavak njenog heroja, a Giggs ima i poruku za Vatrene uoči njihova zadnjeg dvoboja
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 14. listopad 2019. 11:05

Velški mediji nakon kvalifikacijske utakmice za EURO koju je njihova nogometna reprezentacija odigrala protiv Hrvatske, zanimljivo, i dalje više pažnje pridaju kolopletu događanja oko Svjetskog prvenstva u ragbiju. Jasno, kako i ne bi, ragbi je ipak nacionalni sport u velikoj većini zemalja Commonwealtha.

Nogometu je, odnosno utakmici u Cardiffu pridano nešto manje pažnje. Portal Wales Online kroz dva se svoja naslovna teksta bavi onim najosnovnijim.

Tako, uz izvještaj s utakmice u zasebnom članku stoje kalkulacije. Velšani si s četvrtog mjesta u skupini i nakon osmog osvojenog boda računaju na koje sve načine mogu dohvatiti željeno drugo mjesto i nastup na Euru.

I zaista, tekst o njihovim kalkulacijama izgleda podugačko, s čitavim nizom mogućih opcija u trokutu s Mađarskom i Slovačkom. Ipak, Velšani ističu kako im je bod osvojen ove nedjelje od vitalnog značenja, neki ga čak smatraju i ključnim.

Velški BBC već ima nešto drugu priču glede nogometa.

Prenosi se izjava izbornika Giggsa o tome kako se nada da će Hrvatska u posljednjoj utakmici pobijediti Slovačku na Rujevici te tako pomoći Velšanima kojima Slovaci više ne smiju bježati.

Naglašava se važnost pogotka Garetha Balea, a njihovu se nacionalnom heroju pridaje i posebna pozornost nakon zadobivene ozlijede.

Linker
19. travanj 2024 01:38