Prosinečki
 Sport Images/Getty Images / Getty Images
PITANJE DANA U BIH

BOSNA I HERCEGOVINA JOŠ MOŽE NA EURO, ALI BEZ ROBERTA PROSINEČKOG!? 'To pitanje trebate postaviti predsjedniku! Ali istina je, nismo bili dobri...'

REPREZENTACIJA BIH Nakon blijede izvedbe kod Grčke još gora partija protiv Talijana: Prosinečki će teško preživjeti do play-offa
Piše: Igor MarinovićObjavljeno: 17. studeni 2019. 13:58

Reprezentacija Bosne i Hercegovine nikada se nije plasirala na Europsko prvenstvo, a isto tako nikada nije imala prilika za otići na Euro kao na ovo. UEFA ga je proširila na 24 sudionice i reprezentacijama dala dvije prilike da se plasiraju - kroz kvalifikacije te kroz Ligu nacija. BiH je prvu priliku prokockala, a ostaje joj druga. Ako se ni tada ne plasira bit će to nepopravljiva šteta, jer ovakva prilika - talentirana generacija i relativno lagana skupina - teško će se ponoviti.

S kim će igrati u play-offu Lige nacija, odnosno u dodatnim kvalifikacijama, još je teško prognozirati, treba pričekati zadnje kolo, ali ako će igrati kao u dvije zadnje utakmice, dva zadnja poraza - od Grčke (1:2) i od Italije (1:2), onda tamo nema što raditi.

BiH bi u tim dodatnim kvalifikacijama trebao voditi Robert Prosinečki, jer tako je, navodno, bilo i dogovoreno nakon što je ostao na klupi nakon poraza u Armeniji, koji je značio praktični kraj nadanja za ove kvalifikacije. Ali nakon ove dvije izvedbe, prvo u Ateni a onda u petak u Zenici, više nismo sigurni u to.

Njegova BiH je protiv Italije, i to kombinirane momčadi Italije, izgledala tako impotentno, bezidejno i blijedo da su sve glasniji oni koji bi najradije da BiH u 2020. godinu uđe s novim izbornikom.

Stoga nije ni čudo da je jedno od prvo pitanje novinara na konferenciji poslije utakmice s Italijom bilo ono, hoće li mu sutrašnja utakmica u Vaduzu biti posljednja na ovoj klupi.

- To pitanje trebate postaviti predsjedniku Begiću i Izvršnom odboru NS BiH. U ponedjeljak igramo protiv Lihtenštajna, završit ćemo ovaj ciklus pa ćemo poslije vidjeti - rekao je Prosinečki, koji djeluje da se i sam pokajao što se u rujnu predomislio i povukao ostavku.

Utakmica protiv Lihtenštajna zatvorit će ove kvalifikacije, najneuspješnije za BiH u posljednjih desetak godina, a pošto će to biti posve nebitna utakmica igrat će prilično izmijenjena momčad u odnosu na ovu koja se pokušala suprotstaviti Talijanima.

- Hoćemo li završiti kao treći ili peti, to uopće nije bitno. Vidjet ćemo, ima puno vremena do play-offa. Poslije ovakvih rezultata je teško biti optimističan, nismo najbolji, ali mislim da nismo imali sreće, posebno u ovom susretu protiv Italije u kojem smo promašili nekoliko zicera. Nismo igrali loše, ali smo igrali nedovoljno dobro - zaključio je Prosinečki.

Linker
17. travanj 2024 02:00