REUTERS
JUNACI KVALIFIKACIJA

BRAVO SVIMA, ALI DVA NOVA DALIĆEVA MAJSTORA ZASLUŽUJU NAKLON DO PODA Hrvatska je u ovim kvalifikacijama dobila par nogometnih divova za budućnost!

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 16. studeni 2019. 23:40

Petković četiri, Vlašić tri, Modrić i Perišić po dva i jedan 'uljez' Lovren. To su hrvatski strijelci u kvalifikacijama ove jeseni, od rujna do studenoga. Od Trnave do Rujevice. I na ovome popisu svaka čast svima, ali dvojica igrača ipak su junaci ovih kvalifikacija. Nikola Vlašić i Bruno Petković, oni su obilježili ovaj zadnji dio ciklusa.

Vlašić je otvorio Slovake u Trnavi, zabio je Velšanima, sad je zabio pogodak spasa u Rijeci. Nakon kojega su stvari krenule u očekivanom smjeru. Bruno Petković bio je osvježenje u hrvatskoj ofenzivi, također je zasjao u Trnavi, bio igrač utakmice, kao i protiv Mađara u Splitu, svaki je njegov gol, svaka asistencija remek-djelo.

A onda je na Rujevici zabio glavom, prelomio susret i kvalifikacije. Nakon tog njegovog pogotka bilo je jasno da Hrvatska ide na Euro, Slovacima više nije bilo povratka.

Bila je to jedna klasična priča iz one 'nekom smrkne dok drugome svane'. Ostao je Zlatko Dalić ove jeseni bez Andreja Kramarića i, većinom, Ivana Rakitića. U najavi konačnih, ključnih borbi za Euro, tamo nakon ljeta, puno je brige bile upravo zbog ozljeda tog važnog dvojca, kako ih zamijeniti, tko bi trebao i mogao ući u njihove kopačke.

Ne kažemo, naravno, da s Rakitićem i pogotovo Kramarićem ne bismo došli do Eura, ali ispalo je kako su baš oni koji su dobili minutažu njihovim izostankom postali ključne karike za proboj na još jedno veliko natjecanje.

Nakon SP-a pitali smo se kako ćemo nadoknaditi Mandžukića, pitali se tko će nadomjestiti Subašića, tko će biti nova krv u veznom redu. I, nakon tih godinu i nešto dana, ako brojimo i Ligu nacija s kojom je počeo ovaj ciklus i pripreme za Euro, možemo zaključiti da smo dobili - dosta. Osim samog plasmana na europsku smotru, Hrvatska je bogatija za Livakovića, Vlašića, Petkovića, Brekala, Barišića..., to su oni koji su bili u prvom planu.

A opet, ispred svih njih, Vlašić i Petković. Jer, ipak su oni prelomili tu silnu borbu, tu utrku sa samima sobom, s našim boljkama i 'unutrašnjim preprekama'. Ispalo je da je sve stalo u zadnjih 45 minuta ove utakmice na Rujevici, ali, zapravo priča ovih kvalifikacija upravo su ti dečki.

Linker
19. travanj 2024 20:14