Stu Forster /Allsport
'DALIĆ JE PREVIŠE PAMETAN...'

ĆIRO BLAŽEVIĆ ZA SN O ODLIČNOM ŽDRIJEBU VATRENIH: MA KOJA SRBIJA, KOJA NJEMAČKA? 'Pa radije bi da su nam oni došli! Ovo što smo dobili je bauk! Bauk!'

Hrvatska će u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2020. godine igrati u skupini E protiv Walesa, Slovačke, Mađarske i Azerbajdžana. Odličan ždrijeb prokomentirao je za Sportske novosti Ćiro Blažević i svima koji misle da Vatrene čeka lagan posao objasnio zašto je grupa vrlo neugodna.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 02. prosinac 2018. 17:31

"Bio sam u ambulanti pa nisam vidio koga smo dobili, sine, daj mi reci...", započeo je Ćiro.

Hrvatska je u skupini E sa Walesom, Slovačkom, Mađarskom i Azerbajdžanom.

"Eh! Dalić je previše pametan da bi mislio da je ovo lako. Ništa nije u nogometu lako, nema lakih protivnika, nekad se dogodi da ti oni takozvani autsajderi zagorčaju život ako ne budeš pažljiv i ako nisi totalno koncentriran i totalno angažiran. Ja sam stvarno sretan da budem iskren, mislim da bismo to trebali proći pod uvjetom da to bude totalna angažiranost u svakoj utakmici."

Izbjegli smo reprezentacije poput Njemačke i Srbije, što mislite o tome?

E, tu je legendarni izbornik povisio glas:

"Sad ću ja tebi reć', da su oni ušli, lakše bih ja s njima nego s ovim slabijima, to je u našem mentalitetu! Tu će Dalić morati napraviti puno psiholoških priprema da ih uvjeri da je sve to bauk. Bauk! A mi bismo protiv Njemačke i Srbije puno lakše prošli, da ti budem iskren! Al' eto, Bog nam je pomogo, dao nam je takve protivnike... ma oni ne smiju imat' ambicije da uopće budu ispred nas u toj grupi!!!", ražestio se, ali uz smijeh, Ćiro Blažević.

EURO će po prvi puta biti održan u 12 gradova iz 12 različitih europskih država...

"O tome su oni koji su to odlučuli razmišljali puno više od mene, sine, ja vjerujem da oni znaju zašto su to tako napravili", zaključio je trener svih trenera.

Euro 2020. igrat će se u 12 europskih država od 12. lipnja do 12. srpnja, a polufinalni dvoboji (7. i 8. srpnja) i finale bit će odigrani na stadionu Wembley u Londonu.

Utakmice prvog kola kvalifikacija bit će odigrane od 21. do 23 ožujka 2019. godine, a posljednje je kolo na rasporedu od 17. do 19. studenog sljedeće godine.

Za finalni turnir izravno će se kvalificirati po dvije prvoplasirane reprezentacije iz svake od skupina. Posljednje četiri reprezentacije svoje će mjesto na završnom turniru izboriti kroz doigravanje u kojem će sudjelovati po četiri najbolje reprezentacije iz svakog od četiri kvalitativna razreda Lige nacija, a koje se nisu uspjele naći među dvije prvoplasirane reprezentacije u deset kvalifikacijskih skupina.

Doigravanje je na rasporedu od 26. do 31. ožujka 2020. godine.

Linker
25. travanj 2024 06:44