David Siger
 REUTERS/Albert Gea
IZ MAĐARSKOG TABORA

ČOVJEK KOJI JE NA TRENUTAK ZABRINUO DINAMO, OVOG ĆE PUTA BITI PRIJETNJA VATRENIMA 'Sada ću vidjeti koliko vrijedim i koliko mogu dati'

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 10. listopad 2019. 21:15

David Siger poznato je ime navijačima Dinama. To je momak koji je ovoga ljeta doživio jedan od zvjezdanijih trenutaka karijere, zabio je u dresu Ferencvarosa gol Dinamu u Maksimiru za konačnih 1:1. Doduše, prije toga je Dani Olmo upravo njega okrenuo kod vodećeg pogotka Dinama, ali po onoj da se pamte samo sretni dani, vjerujemo da je Siger iz te utakmice zapamtio samo trenutak kad je matirao Livakovića.

Tom dečku su, očito, hrvatski stadioni suđeni za kovanje uspomena. Naime, David Siger bi, kombiniraju mađarski mediji, mogao na Poljudu istrčati u prvom sastavu, što bi mu bio debi u službenim utakmicama za mađarsku reprezentaciju. Dosad ima samo jedan nastup, protiv Crne Gore u rujnu u prijateljskom dvoboju, kad je postao i najstariji debitant u državnom dresu u zadnjih pet godina.

- Tu sam utakmicu protiv Hrvatske u ožujku gledao na televiziji. Sretan sam što sam debitirao za reprezentaciju ove sezone, ali jedno je prijateljska utakmica, a nešto drugo kvalifikacije. Pred nama su dvije utakmice u kojima je velik ulog, za mene veliki izazov da vidim koliko vrijedim i koliko mogu dati na ovoj razini - rekao je 28-godišnji veznjak Ferencvarosa.

Soccer Football - Europa League - Group H - Espanyol v Ferencvaros - RCDE Stadium, Barcelona, Spain - September 19, 2019  Ferencvaros' David Siger celebrates at the end of the match   REUTERS/Albert Gea
REUTERS/Albert Gea
David Siger

A izbornik Mađarske Marco Rossi dao je intervju za “Nemzeti Sport” u kojemu je upotrijebio i poneke riječi koje je na putu do uspjeha u Rusiji ponavljao Zlatko Dalić. Rossi je “poniznost” i “skromnost” iskoristio kako bi najavio dvoboj u Splitu.

- Jedno je biti savršeno pripremljen za tu utakmicu, a drugo je - biti ponizan. Mi smo svjesni hrvatske snage, ali sigurno nećemo podignuti ruke i predati se. Moramo ostati skromni i ne možemo reći “idemo i drugi put pobijediti Hrvate” - rekao je Rossi te još jednom ponovio kako najviše pati za rezultatom iz utakmice protiv Slovačke. S tri boda iz tog dvoboja Mađarska bi već bila blizu cilja.

- Ipak, da mi je netko na početku kvalifikacija ponudio da ćemo uoči zadnjih utakmica imati devet bodova i biti toliki živi u borbi za Euro, sigurno bih prihvatio. Kad sam vidio s kakvim smo reprezentacijama u skupini teško sam mogao zamisliti ovu situaciju - kazao je Rossi.

Pišu i mađarski mediji o onoj drugoj dimenziji splitske utakmice, o odnosima Hajduka i HNS-a, osiguranju i kontrolama koje čekaju navijače na ulasku na Poljud. Međutim, pišu i dosta o utakmici s Azerbajdžanom u nedjelju i rade kalkulacije, po nekima bi s četiri boda protiv Azera i u studenome u Walesu mogli izboriti Euro. Naravno, ako ne uspiju uzeti šest u dvije utakmice ovoga tjedan o čemu ipak razmišljaju tek potiho, nikako naglas.

Linker
18. travanj 2024 22:04