REUTERS/Borut Zivulovic
EMOTIVAN NASTUP JURČEVIĆA

DALIĆ NA PRESICI OTKRIO KOGA JE TREBAO IZVADITI IZ IGRE, ISTOM IGRAČU LEKCIJU JE OČITAO I MODRIĆ Izbornik prokomentirao i Šukerovu objavu o Rakitiću

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 10. rujan 2019. 09:30

Zlatko Dalić upozoravao je da to neće biti laki bodovi. I dva su otišla niz kaspijsko jezero:

- To sam znao i toga se bojao. Bili smo jako dobri prvih pola sata, dali gol, imali i druge jako dobre šanse. Razbranili smo njihova vratara koji je branio sve živo. Nakon toga kod nas se uvukla mala nesigurnost. Više nismo bili pravi. Vratili smo protivnika u igru. Igrali sporije… U drugom poluvremenu pogotovo nije bilo energije, snage ni ideje. Na kraju imamo jedan bod. Šteta. Malo smo razočarani.

Priznao je pogrešku što nije mijenjao sve do 76. minute, a pogotovo smatra da nije trebao početi s istom postavom koja je iznijela teret u Trnavi.

- Trebao sam ranije reagirati. Razgovarali smo na klupi i malo smo pogriješili što nismo napravili prije izmjene. Rebić je napravio dvije sjajne šanse, promašio dva zicera, a njih je sam izborio. Nisam ga htio mijenjati da mu dam još samopouzdanja u tom segmentu. Da se iskupi. Nisam pogodio. Možda je trebalo promijeniti u veznom redu, pojačati se, da budemo tu čvršći. E, sad je. gotovo, lako je sad komentirati. Kad sad gledam možda bi bilo bolje da smo odmah od starta stavili neke druge igrače jer malo je bilo previše kod nekih umora i prevelika količina energije je protiv Slovaka potrošena. Nisam to napravio, to mi je žao. To je moja pogreška.

Rebić je morao slušati Modrićeve lekcije zbog nedostatne igre u obrani.

- Rebić se na početku vraćao i pomagao obrani, zatvorio je neke škakljive situacije, ali postao je nervozan kada je promašio te dvije prilike. Baš zato ga nisam mijenjao, očekivao sam da će ga taj sporiji ulazak motivirati da okrene ploču u nastavku meča. Nažalost, nisam dočekao, a taj drugi gol nam je trebao da riješimo utakmicu i ostavimo Azerbajdžan bez energije.

Nije ništa izgubljeno, ali dojam je pokvaren.

- Mogli smo imati laganu situaciju, puno komforniju nego što je sada, ali mi to tako uvijek zakomplicirano. Idemo dalje, tu je što je. Kad smo išli na dva gostovanja, rekao sam da bi četiri boda bila dobro. S time da sam računao kako ćemo možda sa Slovacima remizirati, a napravili smo obrnuto. Ovako je bolje. Ali šteta, jedini bod koji je Azerbajdžan osvojio, uzeo ga je protiv nas. To je ta šteta. Ma pribojavao sam se toga…

Ovaj rezultat pozivnica je Slovacima i Velšanima da se ponovno uključe u borbu za vrh?

- Ne mogu biti zadovoljan ni igrom niti rezultatom. Već krajem poluvremena se osjetila nervoza u našim redovima, više nismo bili isti. U nastavku se protivnik dodatno razmahao, kaznio nas golom.

U njima će na terenu biti mjesta za Ivana Rakitića. Tako je barem u nedjelju javnost obavijestio Davor Šuker.

- Predsjednik je u pravu kada kaže da nam treba svaki igrač. Treba nam i Ivan Rakitić. Podržavam Šukera u tom razmišljanju i akciji.

Na ide na Bakcell Areni.

- Ne vjerujem u priče o začaranim stadionima. Imali smo utakmicu u rukama, sve je bilo na nama, ovaj rezultat je najviše naša zasluga.

Slijedi Mađarska u Splitu.

- Moramo biti kao što smo igrali protiv Slovaka. To je prva utakmica u nizu, potom je Wales. Moramo biti pravi.

Nikola Jurčević je govorio iz srca:

- Prije svega želim naglasiti da kao Hrvatu moje srce kuca za moju domovinu, ali ovom prilikom bio sam potpuno posvećen uspjehu i rezultatu Azerbajdžana. I iznimno sam ponosan na ovaj remi, na igrače koji su se lavovski borili i demonstrirali odličan nogomet, ali i na publiku koja nam je bila od velike pomoći. Igrali smo protiv reprezentacije koja je prepuna klasnih igrača, ali nismo bili u podređenom položaju. Dapače, u drugom poluvremenu smo nadigrali Hrvatsku i zaslužili smo gol i ovakav rezultat.

Linker
19. travanj 2024 12:17