Reuters
U CENTRU PAŽNJE

DANI OLMO 'OSVOJIO' NASLOVNICE ŠPANJOLSKIH MEDIJA Mundo Deportivo mu poslao poruku na - hrvatskom jeziku: 'Malo njih je to moglo zamisliti...'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 16. studeni 2019. 09:25

Svoj debi u dresu španjolske A reprezentacije Dani Olmo će dugo pamtiti. Nije ni čudo, najskuplji Dinamov nogometaš je u eorokvalifikacijskoj utakmici protiv Malte zabio gol u visokoj 7:0 pobjedi i to svega tri minute po ulasku u igru.

Igrala se 69. minuta kada je Thiago Alcantara sjajno okomitom loptom proigrao Olma, a ovaj je sjajno utrčao, zaobišao vratara i zabio za 5:0.

'Dobrodošao kući, Dani Olmo', naslov je teksta na hrvatskom jeziku koji je osvanuo na naslovnici portala Mundo Deportiva.

"Ukoliko ne znate hrvatski jezik teško ćete razumjeti ono što ste pročitali u naslovu. Ali Dani Olmo to može pročitati jer je to dobrodošlica na jeziku koji tečno govori već više od pet godina u Zagrebu", započinje svoj tekst novinar Munda Javier Alfaro.

Screenshot

"Malo je njih moglo zamisliti da će ovaj momak koji je navršio 21 godinu u svibnju, dogurati do španjolske A reprezentacije igrajući u hrvatskoj ligi, ali uspio je u tome, potpuno zasluženo i došao je ovdje da bi ostao. Protiv Malte je uspio zabiti praktički nakon prvog kontakta s loptom, tri minute po ulasku u igru. Kakav je to trenutak bio. Kako su samo ponosni bili, između ostalih, njegov otac Miguel, brat Carlos, vjerni Danijevi pratitelji u ovoj nogometnoj avanturi...On je jedan od onih igrača koji se usudi riskirati, jedan od onih igrača koji donosi razliku. Protiv Malte to nije bilo potrebno, ali mogao bi to napraviti na Europskom prvenstvu. Sjećate li se uloge Santija Cazorle iz 2008. godine? Takva je uloga možda rezervirana da Danija Olma sljedećeg ljeta", zaključuje se u tekstu Mundo Deportiva.

Screenshot

Hvalospjeve na račun Olma sipao je i španjolski As.

"Zabio je gol praktički nakon prvog kontakta s loptom po ulasku u igru. Debi iz snova za igrača koji bi mogao ostaviti dubokog traga na igru Španjolske", piše As, dok Marca donosi Olmovu fotografiju na nalsovnici uz naslov 'Novajlije donose golove'. Naime, debitantski gol u dresu furije zabio je i Pau Torres.

Screenshot

Linker
20. travanj 2024 06:04