Tom Dubravec / CROPIX
IZBORNIK SE IZJASNIO

DOSTA JE BILO ŠOKOVA: ZLATKO DALIĆ IZ DUBLINA POSLAO NAJLJEPŠU PORUKU HRVATSKOJ - MOŽE I SRBIJA? 'Uopće me to ne zanima, ni tko je ni odakle je!'

ZLATKO DALIĆ ZA SN Izbornik hrvatske reprezentacije uoči današnjeg ždrijeba kvalifikacija za EP 2020. u godine (12.00)
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 02. prosinac 2018. 11:10

Izbornik Zlatko Dalić u subotu je stigao u Dublin.

- Svi me pitaju koga bih htio u ždrijebu i ponavljam isti odgovor: nisam opterećen skupinom, uopće me ne zanima tko će nam doći. Imamo svoj cilj, on je, dakako, da Hrvatska igra na Europskom prvenstvu, i moramo biti među dva najbolja na tablici ma kako se zvali protivnici. Niti gatam, niti puno biram, niti se time zamaram - kazao nam je izbornik javivši se iz hotela u kojem su smještene delegacije nacionalnih saveza.

- Golema je gužva, ovdje je cijela nogometna Europa.

Bolje da je brže

Kako je Hrvatska u prvoj jakosnoj skupini, pogled prema dolje puca na Njemačku, Dansku, Srbiju, Tursku, Grčku, tako neke neugodnije reprezentacije, pojedini bi rado izbjegli susjede zbog posebnih tenzija.

- Mene to ne zanima, ni tko je ni odakle je. Razlike među reprezentacijama, jasno, postoje, ali na kraju ćemo moći samo kazati - treba pobjeđivati i ići dalje.

Igra se brzo, u osam mjeseci, je li to plus ili minus?

- Plus. Bolje je tako nego da se razvuče na godinu i pol dana, bolje je da je to sve u osam mjeseci, da smo u ritmu koliko-toliko. Mislim da to nije loše.

Što više utakmica

Skupina s pet ili šest reprezentacija?

- Teško je dobiti skupinu s pet, samo je jedna takva slobodna, budući da reprezentacije koje su na Final Fouru Lige nacija imaju prednost po tom pitanju, no čak i da je drukčije, odabrao bih da nas bude šest. Draže mi je da imamo više utakmica, da je kalendar gotov već danas, da točno znamo s kim i kada igramo. Usto, taj je šesti ipak slabiji, s njim bismo imali dvije lakše utakmice. Volio bih da nas je šest.

I ključno, posljednje mirne kvalifikacije imali smo za Euro 2008. godine. U posljednja tri ciklusa zbivale su se velike drame čija je kulminacija bila smjena izbornika. Možemo li sad odigrati cijele kvalifikacije na visokoj razini, od početka do kraja, da ne strepimo za rasplet?

- Točno je da smo stalno bili u dramama, ovog puta želim da se sigurno plasiramo, da izbjegnemo te šokove, drame, play-off ili što god bi se moglo dogoditi na kraju ne budemo li na potrebnoj razini - konstatirao je Dalić.

SN

Linker
18. travanj 2024 18:14