Clive Brunskill/Getty Images
'U SJAJNOJ SAM FORMI'

DUJE ĆALETA-CAR NAKON POMILOVANJA NA SN Hrvatski reprezentativac otkrio je li se čuo s Dalićem i poslao snažnu poruku nakon povratka među Vatrene

DUJE ĆALETA-CAR Povratnik u redove vatrene selekcije pod izbornikom Dalićem
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 29. listopad 2019. 09:19

Duje Ćaleta-Car u nedjelju je imao tešku večer, Icardi, Mbappe, Di Maria i društvo “letjeli“ su Parkom prinčeva i već u prvom poluvremenu njegovom Marseilleu zabili četiri komada, no ponedjeljak mu je svanuo mnogi ugodniji. Ponovno je hrvatski reprezentativac.

- Presretan sam što sam opet na popisu reprezentacije - javio nam se Ćaleta-Car s masaže nakon derbija i otkrio koliko mu je izbornikovo brisanje kazne popravilo raspoloženje.

- Već u ponedjeljak ujutro kad sam vidio članke koje su mi poslali prijatelji da ću biti pozvan, uljepšalo mi je dan.

Izbornik ga nije zvao za zadnje dvije akcije, bila je to “odgojna mjera“ za otkazivanje nastupa za mlade na Euru u San Marinu, no pet mjeseci na ledu bilo je dovoljno. U konačnici važno je hoće li svi koji su danas ili će sutra biti u prilici da igraju za nacionalnu momčad iz toga naučiti lekciju…

Još prije nekoliko dana Duje nam je govorio:

- Jedva čekam da budem ponovno pozvan u reprezentaciju. Svaki put kad izbornik objavi popis nadam se da ću se naći na njemu. Čudno mi je u klubu kad je termin reprezentacije, većina igrača ode, a ja ostajem. Navikao sam da me se zove na akcije cijelu karijeru, u mlađe uzraste, pa U-19, potom U-21 i zatim u A. Baš mi je neobično ostati ovdje. Bude mi malo krivo, naravno. Želim i ja biti u svojoj reprezentaciji, igrati za svoju zemlju.

Je li ga Dalić nazvao? Jesu li razgovarali prije nego što ga je vratio u kadar ili ga je samo upisao na listu, pitali smo ga nakon što je službeno rehabilitiran.

- Nismo razgovarali, zasad sam samo dobio poziv da dođem na okupljanje.

Zapravo nije ni trebao, imat će vremena za razgovore u Zagrebu i pogotovo u Opatiji.

- Sigurno - ne skriva veselje 23-godišnji stoper Marseillea.

Što je bilo, bilo je. Dalić mu je oprostio, moglo bi se kazati da ga je pomilovao, izbornik je sklon mostove graditi, a ne rušiti, iako se postavi i krajnje autoritativno kad mora jer reda treba biti. Nova glavna tema je hoće li Ćaleta-Car biti jedan od startera u utakmici sa Slovačkom? On se osjeća spremnim, iako je jasno da izbornik ima i druga legitimna rješenja.

- Sad sam u dobrom kontinuitetu nastupa, nadam se da ću tako i nastaviti te svojim igrama i ponašanjem pokazati da zaslužujem biti hrvatski reprezentativac - istaknuo je Duje.

Optimist je uoči Slovačke, vjeruje u plasman na Euro, ako se nađe na terenu svakako bi mu moralo biti lakše nego u nedjelju s PSG-om. Premda je on odigrao solidno i nijedan pogodak nije pao preko njega, nisu imali šanse, dobro su i prošli. Domaćin je u drugom dijelu bio milostiv, spustio je ritam…

- Oni su svijet za sebe u francuskoj ligi. Stvarno su moćni. Možda smo primili i malo naivne golove, ali protiv njih svaka pogreška se kažnjava. Što se mene tiče mislim da sam odigrao korektno ovu utakmicu i da mogu biti zadovoljan.

Linker
18. travanj 2024 15:06