Krasimir Balakov
Ante Cizmic / Hanza Media / Hanza Media

NESLAVNA AVANTURA

EKSPRESNA OSTAVKA BIVŠEG TRENERA HAJDUKA Odlučio otići nakon incidenata koji su obišli svijet i napustio izborničku funkciju nakon svega pet mjeseci

AUTOR:
  • Sportske Novosti

 • OBJAVLJENO:
 • 18.10.2019. u 16:21

 • Bivši trener Hajduka Krasimir Balakov podnio je ostavku na mjesto izbornika bugarske nogometne reprezentacije. Na klupi je proveo svega pet mjeseci.

  Ovakvu vijest bugarskim je medijima otkrio predsjednik praške Slavije o član Izvršnog odbora Bugarskog nogometnog saveza Ventsislav Stefanov.

  "Balakov je odlučio otići, a isto su učinili i predsjednik Izršnog odbora i cijeli odbor", rekao je Stefanov.

  Balakov je podnio ostavku svega nekoliko dana nakon 6:0 poraza od Engleske u kvalifikacijskoj utakmici za Euro u Sofiji koju su obilježili rasistički ispadi.

  Engleska je u ponedjeljak u kvalifikacijskoj utakmici za Euro 2020. pobijedila Bugarsku sa 6-0 što je za domaću reprezentaciju najteži poraz kojeg je doživjela, no utakmica će ostati upamćena po rasističkim ispadima bugarskih navijača koji su doveli do privremenog prekida u prvom poluvremenu.

  UEFA je nakon toga otvorila disciplinski postupak protiv Bugarske zbog rasističkih ispada njenih navijača.

  Ranije ovog tjedna ostavku je podnio i predsjednik Bugarskog nogometnog saveza Borislav Mihajlov.

  U kvalifikacijskoj skupini A Bugarska je u sedam odigranih susreta bez pobjede, a osvojila je tri boda iz tri remija uz gol-razliku 5-17.

  Iz drugih medija