Action Images via Reuters/Tony O'Brien
KVALIFIKACIJE ZA EURO 2020

ENGLEZI NA KRILIMA NAJVEĆE ZVIJEZDE DOŠLI DO UVJERLJIVOG TRIJUMFA I OSTVARILI MAKSIMALAN UČINAK U SKUPINI Harry Kane 'hat-trickom' srušio Bugare

Piše: HinaObjavljeno: 07. rujan 2019. 22:18

Engleski nogometaši slavili su u susretu A skupine kvalifikacija za EURO 2020 na Wembleyju protiv Bugarske s 4-0 i preuzeli vodstvo u A skupini s maksimalnih devet bodova.

Englezi su do uvjerljivog trijumfa došli na krilima Harryja Kanea, koji je na ovoj utakmici upisao "hat-trick" i jednu asistenciju za gol. Kane je prvo u 24. minuti na dodavanje Raheema Sterlinga načeo mrežu gostiju, a u 49. minuti je bio precizan s "bijele točke" nakon prekršaja nad Rashfordom. Kane je bio asistent kod trećeg gola, strijelac je bio Sterling u 55. minuti, a u 72. minuti po drugi put je bio precizan iz jedanaesterca, koji je i napravljen na napadaču Tottenhama.

Soccer Football - Euro 2020 Qualifier - Group A - England v Bulgaria - Wembley Stadium, London, Britain - September 7, 2019  England's Harry Kane celebrates scoring their second goal        REUTERS/David Klein     TPX IMAGES OF THE DAY
REUTERS/David Klein

Nogometaši Kosova došli su do jedne od najvećih pobjeda u svojoj povijesti svladavši u u okviru kvalifikacija za EURO 2020 u Prištini Češku s 2-1. Kosovari su do trijumfa došli preokretom jer su u 16. minuti Česi poveli preko Schicka. U 20. minuti izjednačio je Muriqi, a u 67. minuti pobjedu je Kosovarima donio Vojvoda.

Engleska je na vrhu ljestvice s maksimalnih 9 bodova, Kosovo je drugo s 8 bodova iz 4 susreta, a iza njih su Češka (6), Bugarska (2) i Crna Gora (2).

U skupini B Ukrajinci su nastavili sa sjajnim predstavama pobijedivši u gostima Litvu s 3-0. Pogotke su za Ukrajince dali Zinčenko, Marlos i Malinovskij. Ukrajinci nakon pet susreta imaju 13 bodova i uvjerljivo vode na ljestvici prije večerašnjeg dvoboja u Beogradu između Srbije i Portugala.

U skupini H Island je s lakoćom u Reykyaviku došao do trijumfa nad Moldavcima (3-0) i nakratko preuzeo vodstvo u skupini.

Linker
19. travanj 2024 13:16