Jakov Prkic / CROPIX/Arhiva
NOVI VELIKI PROBLEM

EURO JE ODGOĐEN, NO ŠTO ĆE BITI S ULAZNICAMA I NAVIJAČKIM ARANŽMANIMA? Jedna rečenica izazvala veliko olakšanje mnogima

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 18. ožujak 2020. 09:13

Dakle, UEFA je Euro odgodila za godinu dana. Službenom nogometnom svijetu, savezima, klubovima i igračima sve je jasno, ali što je s navijačima? Rezervirane su ulaznice, smještaj, avionske karte, neki drugi prijevozi... Što će biti s time, hoće li se i može sve to otkazati? Hoće li sve krenuti ispočetka, hoće li se opet morati sve nanovo rezervirati?

- Još se ništa ne zna!

To je rečenica Nikše Martinca, voditelja Ureda za ulaznice Hrvatskog nogometnog saveza.

- Oformljene su neke komisije u UEFA-i, jedna je vezana za termine, jedna za financije. Oni će o tome raspravljati, razne su opcije u igri, ali definitivno se baš ništa ne zna na tu temu. UEFA još nije donijela nikakvu odluku po tom pitanju, sad će se tek odlučivati o terminima, što će biti s ulaznicama... - zaključio je Martinac.

Mi smo pak kontaktirali Željka Markovića, šefa Ban Toursa, turističke tvrtke koja je tržišni lider kad se radi o sportskim putovanjima. Ban Tours je organizirao putovanja na ukupno 5 europskih prvenstava i 3 svjetska prvenstva u nogometu, 6 svjetskih i europskih prvenstava u rukometu....

- S obzirom na to da se već moglo pretpostaviti da će Euro biti odgođen, mi smo se dogovorili sa svim našim partnerima. Mi smo već prije organizirali sve smještaje u Velikoj Britaniji, također i sve avione i transfere. Nakon razgovora s našim partnerima koji su apsolutno uvažili naše stajalište, svi skupa smo kooperativni. Dakle, ukratko, sve ćemo prebaciti na one termine koje će odrediti UEFA za Euro koje će se igrati 2021. godine. Moram kazati da smo jako zahvalni svim dugogodišnjim partnerima s kojima imamo uzajamno povjerenje, čak bih kazao i prijateljstvo. Zato je sve dogovoreno bez ikakvih trauma, kroz ovu situaciju ćemo i svi proći bez bilo kakvih gubitaka - kazao nam je Marković te dodao:

- Dakle, sve ostaje isto, samo se sve prolongira za godinu dana! Onog trenutka kad UEFA podastre nove datume, mi aktiviramo sve svoje dosadašnje rezervacije. Ništa se ne mijenja. Zrakoplovne kompanije, hoteli, kolege koji za nas rade transfere, svi naši partneri su bili kooperativni, čak će nam vratiti i avanse koje smo im uplatili.

Kad se radi o onim navijačima koji su već sve uplatili, Marković će kazati.

- Nitko neće ništa izgubiti. Oni koji su sve rezervirali i uplatili aranžmane za Euro za ovu godinu, sve im ostaje za sljedeću godinu. Onima koji pak neće moći na Euro sljedeće godine, vratit ćemo novac. Ali naši su klijenti vrlo postojani, dugo godina putuju s nama, tako da mislim da neće niti previše otkaza.

Linker
17. travanj 2024 23:00