Foto: Ante Cizmic / CROPIX
OBJASNO I 'SLUČAJ RONALDO'

GOTOVO CIJELA HRVATSKA ŽELI GA VIDJETI U PRVIH 11 'Nadam se da ću igrati! Ja sam takav, živim za loptu, ne bježim od toga, i živim za to da pobijedim'

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 13. studeni 2019. 23:49

Josip Brekalo u svom je stilu najavio subotnji okršaj između Hrvatske i Slovačke na Rujevici. Beskompromisno, kao i na terenu, jedan od najnadarenijih hrvatskih igrača i pred kamerama zrači odlučnošću.

- Atmosfera je dobra, svi smo svjesni o kakvoj se utakmici radi, kolike važnosti. I nama i njima ovo je zadnja prilika da odigrano kvalitetno da se kvalificiramo na Europsko prvenstvo. Mi smo u boljoj situaciji nego Slovaci, ta prva utakmica u kojoj smo dobili 4:0 daje nam za pravo da se osjećamo kao favoriti. Mislim ako budemo pravi, Hrvatska će se kvalificirati na još jedno veliko natjecanje.

U kakvom je tonusu?

- Osjećam se zaista dobro, propustio sam dva treninga, ali radio sam odvojeno, sanirao male ozljede, na raspolaganju sam i nadam se da ću igrati. Forma je u redu, vjerujem da ću biti u najboljoj formi upravo ove subote. Ja sam takav igrač, živim za loptu u nogama, živim da sudjelujem u igri, ne bježim od toga, i naravno živim za to da pobijedim.

Ipak, zadnjii gol za klub u Bundesligi zabio je 31. kolovoza.

- Zadovoljan sam sezonom u Wolfsburgu, krenuli smo jako dobro, sad smo lošiji, nadam se da ćemo do kraja polusezone podignuti razinu. Ne muči me to. Ja sam dio ekipe, nisam individua koja će zabiti 15 golova i Wolfsburg će biti prvi na tablici. Malo smo upali u krizu i zato je normalno što nema mojih pogodaka, kao ni od drugih igrača. Svi skupa smo rijetko zabijali, igrali smo nešto lošije prema naprijed. Vjerujem da će nakon reprezentativne stanke sve biti u redu, kao i prije, da ću i ja ponovno zabijati i asistirati.

Prokomentirao je i priču kako upija pokrete Cristiana Ronalda.

- Tako je ispala priča…

Nije to loše.

- Štoviše. Odnosilo se na to da budem opasniji po golu, da što češće zabijam. Ukratko rečeno. Svi se sjećaju da je Ronaldo bio izraziti dribler, da je radio show na liniji, kako se razvijao išao je bliže golu, tako je postao opasniji. Njegova statistika postignutih golova sigurno ne bi bila ista da je i dalje ostao driblati uz crtu. Iz tog razloga sam rekao da se od njega može dosta naučiti, da to vidim i kao moj put.

Kako to proučavate?

- Prije svega, ja sam veliki nogometni fan. Pratim sve igrače, pokušavam nešto naučiti što bi mi moglo biti korisno u igri.

Upravo je trener Sarri kritizirao Ronalda da već dugo nikoga nije prošao.

- O tome se baš i radi. Ronaldo više nije igrač kakav je bio, on više nije dribler, ne traži takve situacije, odradi sve jednostavno, čeka loptu na pravom mjestu i zabija golove. Takav je igrač.

Naravno da bismo voljeli da i Brekalo postane takav igrač.

- Ako Bog da - sa smiješkom i velikim ambicijama je zaključio.

Linker
23. travanj 2024 11:00