REUTERS
'JA NISAM STVARAO NIKAKAV PROBLEM'

HNL KOMBINACIJA POSTALA NOVI HIT ROBERTA PROSINEČKOG I CIJELE BIH Evo što je Veliki Žuti rekao novom heroju iz Dinama kojega je dugo zanemarivao

Dinamovo krilo zaigralo nakon dvije godine u reprezentatitvnom dresu i povratak obilježio važnim golom u pobjedi nad Finskom
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 15. listopad 2019. 00:55

Zenico, volim svaki kamen tvoj... Eto, ovaj malo izmijenjeni stih legendarne pjesme Zabranjenog pušenja mogao bi zapjevati dinamovac Izet Hajrović. Na Bilinu polju postigao je prvi pogodak za BIH u trijumfu nad Finskom (4:1), a bio mu je to i prvi pogodak ove sezone!

Hajrović je svojim otvarajućim pogotkom udahnuo život vrsti Roberta Prosinečkog, jer da su Finci odnijeli i bod iz Zenice, za BIH bi ove kvalifikacije bile prekrižene.

- Jako, jako sam sretan zbog tog pogotka! Kad je lopta ušla u mrežu, osjećaj je bio neopisiv - kazao nam je jučer Hajrović kad se njegova reprezentacija iskrcala u Ateni, gdje je u utorak očekuje ogled s Grčkom.

Igraj svoju igru

Nije ga bilo dvije godine u vrsti BIH, posljednju utakmicu odigrao je 10. listopada na gostovanju protiv Estonije, u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Rusiji. Nacionalna vrsta BIH pobijedila je s 2:1, a oba pogotka zabio je - Hajrović! A nakon toga više nije bio pozivan...

REUTERS/Dado Ruvic
REUTERS

- Nije me bilo dvije godine, sad sam opet pozvan, krenem u 18. minuti, zabijem prvi pogodak, to nisam mogao niti sanjati. Nisam mogao niti zamisliti da će moj povratak u reprezentativni dres biti ovakav.

Asistent za taj pogodak bio je Zoran Kvržić, igrač Rijeke...

- Gurnuo mi je sjajan pas, bila je to HNL kombinacija! Super je igrao još jedan igrač iz HNL-a, moj suigrač iz Dinama Amer Gojak. Isto tako i bivši dinamovac Armin Hodžić. Ma, protiv Finske kompletna reprezentacija je igrala dobro. Ove momke sam spomenuo jer su iz mog kluba Dinama i HNL-a... Stvarno smo igrali super, Finska je dobra momčad, uostalom, imaju dva boda više od nas u kvalifikacijskoj skupini. Do sada su jako dobro igrali u kvalifikacijama, ali mi smo ih eto pobijedili uvjerljivo. Pa, rekao bih da je to bila jedna od najboljih utakmica BIH u posljednje vrijeme. A igrali smo i bez Edina Džeke koji je nažalost ozlijeđen. Ali mi smo se trudili da i bez njega napravimo dobar rezultat i uspjeli smo.

Što vam je nakon utakmice na Bilinom polju kazao izbornik Robert Prosinečki?

- Nakon utakmice nismo pričali, nismo još imali sastanak. Dao mi je savjete prije nego što sam ušao. Također, rekao mi je; ‘igraj svoju igru i pokaži što znaš’. I eto, pokazao sam...

U utorak BIH igra protiv Grčke, a da bi šanse za odlazak na Euro bile realne, potrebna je pobjeda.

- Protiv Grčke nam je sad najvažnija utakmica. Mi moramo pobjediti, igra nam samo trijumf ako hoćemo ostati u realnim okvirima za put na Euro. Protiv Grka je uvijek nezgodno igrati. Već sam igrao protiv njih, znam kakvi su. Sigurno će imati veliki motiv protiv nas, igraju kod kuće, biti će teže nego protiv Finske.

Početak povratka

Zanimljiva je ta priča Izeta Hajrovića i BIH reprezentacije. Prošle sezone kad je briljirao u Dinamu i bio najbolji europski strijelac Dinama u povijesnoj sezoni, nije bio pozivan u reprezentaciju. Ove sezone kad mu nikako ne ide u plavom dresu i kad nije postigao pogodak, dobio je pozivnicu! I odmah je opravdao na prvoj utakmici, toliko važnoj za Prosinečkog i društvo.

- Takva je sudbina, nepredvidiva, onakva prava nogometna. Nikad ne znaš što te čeka. Kad mi je išlo super prošle sezone, nedostajao je taj detalj, poziv u reprezentaciju. Sad kad mi ne ide kao prošle sezone, dobijem poziv, odigram prvu utakmicu i postignem pogodak, odigram dobro, a reprezentacija pobijedi. U nogometu je stvarno sve moguće.

Ovaj pogodak Finskoj sigurno mu daje ogroman zamah i za nastavak sezone u Dinamu.

- Nadam se da će mi pogodak koji sam postigao za reprezentaciju dati krila! Te da ću početi zabijati i za Dinamo. Vidite, ove sezone sam se u Dinamu uvijek trudio odigrati dobro. Nažalost, nisam imao sreću da zabijem. Prošle sezone sam zabijao, asistirao... Razlika jest u tome što sam prošle sezone imao odličnu statistiku, a ove sezone je nemam. Znam da ljudi na to sad drukčije gledaju. Ali dobro svi znaju da se trudim i da na travnjaku uvijek dajem sve od sebe. Sigurno ću se opet vratiti u staru formu. Ovaj pogodak je početak povratka!

Pitamo ga je li se zabrinuo kad je ispao iz udarne postave Modrih, kad nije zaigrao niti protiv Atalante niti protiv Cityja?

- Ja na nogomet gledam apsolutno profesionalno. Od toga što nisam igrao, nisam stvarao nikakav problem. I dalje sam trenirao najbolje što mogu, davao sam sve od sebe kao i uvijek, kao da stalno igram. Kažem, nedostaje mi taj pogodak u Dinamu, kad ga zabijem, onda se opet vraćam u fokus. Nadam se da ću ga zabiti što brže, ovaj na Bilinu polju je početak. Želim da se konačno golgeterski otvori ova sezona. Sad nakon pogotka u Zenici, nadam se da kreće golgeterska serija u Dinamu - zaključio je Hajrović.

Linker
19. travanj 2024 03:03