Catherine Ivill/Getty Images
'BOJA KOŽE NIJE VAŽNA'

HRABRI BUGARSKI KAPETAN KOJI JE POMOGAO HRVATSKOM SUCU OTKRIO ŠTO SU MU REKLI NAVIJAČI KOJE JE POKUŠAO 'OBUZDATI' 'Bili su ljuti na mene...'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 16. listopad 2019. 11:07

Nakon eurokvalifikacijske utakmice između Bugarske i Engleske u Sofiji (6:0 pobjeda Bugarske) koju su obilježili rasistički ispadi bugarskih navijača oglasio se kapetan njihove reprezentacije Ivelin Popov.

Upravo je Popov bio taj koji je otišao do tribine kako bi smirio situaciju, porazgovarao s navijačima i zamolio ih da prestanu s pogrdnim povicima i uvredama. U engleskim medijima taj je potez završio na naslovnicama i okarakteriziran je kao hvale vrijedan, što bez sumnje i je.

"Bilo je važno da porazgovaram s njima na poluvremenu jer je to velik problem, za naš savez, za Englesku i da su izgovorili još makar i jednu ružnu riječ, tada bi utakmica možda završila", rekao je Popov u razgovoru za engleske medije.

Hrvatski sudac Ivan Bebek je u dva navrata prekidao susret, a Popov mu je svojom reakcijom pomogao da se situacija stavi pod kontrolu.

Screenshot: Twitter

"Morao sam reagirati. Da se vrijeđanje nastavilo dobili bismo tešku kaznu i to ne bi bilo dobro za bugarski nogomet."

Upitan je Popov i jesu li ga engleski igrači zamolili da reagira kod bugarskih navijača?

"Ne, mi igramo 11 protiv 11 i boja kože nije bitna. Mi smo svi isti. U nogometu smo svi jedna velika obitelj i ako se držimo zajedno, možemo zaustaviti loše stvari".

Upitan je Popov i što su mu rekli bugarski navijači, jesu li bili ljuti na njega?

"To je normalno. Na poluvremenu smo gubili 4:0. Bili su ljuti i govorili su mi: 'Nemoj nam se obraćati'. Ovakve stvari moraju prestati, u ovoj zemlji imamo klubove poput Ludogoreca za kojeg igraju igrači iz brojnih različitih zemalja i nikada nisam čuo za problem ovakvog tipa u bugarskom prvenstvu. Ne znam zašto se ovo dogodilo sada jer u našoj zemlji postoje i brojni poklonici engleskog prvenstva, navijači Chelseaja, Liverpoola i Manchester Uniteda. Za mene je to nevjerojatno, veliko iznenađenje i naravno da sam se osjećao posramljeno", zaključio je Popov.

Linker
24. travanj 2024 18:31