Action Images via Reuters
POČINJE PRAVI ZAPLET

HRVATSKA ĆE JEDNIM OKOM PRATITI DRUGU UTAKMICU U NAŠOJ SKUPINI Danas ćemo saznati tko je najveći konkurent Vatrenima, Wales ipak bez važnog igrača

WALES Problem za Giggsa uoči današnjeg dvoboja u Cardiffu
Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 24. ožujak 2019. 12:31

Wales danas otvara kvalifikacije, a u 15 sati po hrvatskom vremenu u Cardiff mu dolazi lider skupine E Slovačka. Izbornik Velšana Ryan Giggs nadao se kako će mu za nastup biti spreman glavni veznjak Aaron Ramsey, ali od toga neće biti ništa. Arsenalov 28-godišnjak, od ljeta član Juventusa, zbog ozljede će morati preskočiti ogled sa Slovacima.

- Imamo plan B i na njemu smo radili tijekom tjedna. Ramsey je bio u dobroj formi, ali sada će priliku dobiti netko drugi. Spremni smo dati sve, nema razloga zašto ne bismo mogli proći skupinu - kaže Giggs.

Soccer Football - UEFA Euro 2020 qualifying draw - The Convention Centre, Dublin, Ireland - December 2, 2018  Wales manager Ryan Giggs arrives before the draw  Action Images via Reuters/John Sibley
Action Images via Reuters/John Sibley

Lagani imperativ

Hrvatska je dobila, Slovačka je dobila, tako da Wales već na startu kvalifikacija ima lagani imperativ. Slovaci su posao odradili protiv Mađarske na pravi način, s 2:0 domaćom pobjedom opušteniji putuju u Veliku Britaniju. Od Walesa su na Euru 2016. poraženi s 1:2 u skupini.

- Čeka nas jako zahtjevan suparnik, dobro se sjećamo posljednjeg dvoboja s njima. Znamo za što se trebamo pripremiti i bit će to drugačija utakmica od tog posljednjeg u Francuskoj. Dobro smo raspoloženi i ako se pripremimo kao protiv Mađarske, imamo šansu za uspjeh - kaže vratar Slovačke Martin Dubravka i čuvar mreže Newcastlea u kojem igra i velški reprezentativac Paul Dummett.

Gareth Bale će predvoditi Velšane, koji ga sve manje cijene. U izboru Nogometnog saveza Walesa za nogometaša godine, Bale je slavio čak šest puta. No za 2017. najboljim je proglašen Chris Gunter, a za 2018. prije nekoliko dana David Brooks.

Rezultati by SofaScore

Linker
19. travanj 2024 13:05