Foto: Damir Krajac / CROPIX
KOMENTAR

IGRAČ UTAKMICE BIO JE - LEGENDARNI VATRENI! SNIMIO JE SVE MANE HRVATSKE I NAPRAVIO NEŠTO NA ŠTO BI SE MALOTKO ODLUČIO Dalić sada mora naći odgovor...

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 10. rujan 2019. 16:55

Luka Modrić sigurno nije mislio na takav način proslaviti 34. rođendan. Azeri su pogasili svjećice na torti, nije to baš idealno za proslavu. Ali barem je spasio Vatrene od poraza, pogodio je iz jedanaesterca. Jest neka utjeha, da Luka nije zabio, tko zna bi li Hrvatska izbjegla poraz.

Priča utakmice? Nikola Jurčević! Tko će kome nego svoj svome? Azeri su igrali jako loše u kvalifikacijama, gubili su od svih, Slovačka ih je unakazila s 5:1, izgledali su kao neka slučajno skupljena družba. Ali dvije najbolje utakmice odigrali su baš protiv Hrvatske. U Maksimiru su mogli bolje proći, već nam tada presoliti juhu. Nisu tada, ali jučer jesu. Jurčević je sve shvatio, znao kako treba igrati protiv Vatrenih, iako su ga na startu utakmice čuvale dobre vile.

No, sačuvale su ga. S ovim bodom je vjerojatno i spasio posao. Jura je sve dobro “skužio”, prije utakmice “pilio naopako”, a onda je “pilu” okrenuo na pravu strani kad je trebalo. Lukavi Jurčević, znao je sve mane Dalićeve vrste. Ne samo to, u pravi trenutak je ubacio Halilzadea, pogodio je nevjerojatno s tim igračem. Isto kao što je pogodio s mladim vratarom Balajevom, nakon što ga je u Cardiffu uništio Agajev.

Foto: Damir Krajac / CROPIX
Foto: Damir Krajac / CROPIX

Bio je dovoljno hrabar promijeniti čuvara mreže, malo bi se tko na tako nešto odlučio. Zapravo, Jurčević je jučer bio igrač utakmice. Igrač utakmice na klupi! Bravo za hrvatskog stručnjaka, jučer je bio njegov dan. Kao da je on slavio rođendan, a ne Luka Modrić. Jurčević je zapravo pogasio Modrićeve svijeće na torti. Luka ga više ne smije zvati na svoje rođendane, neka mu bude daleko...

Ovo je bila sigurno najveća utakmica Nikole Jurčevića, najveći bod u trenerskoj karijeri. Sad će ga nakon što je uzeo bod doprvacima svijeta sigurno drukčije doživljavati u Azerbajdžanu, jučer je pokazao da je čovjek koji zaslužuje biti izbornik te reprezentacije.

Hrvatska? Eh, Hrvatska.. Dobra su ta četiri boda iz dvije gostujuće utakmice, ali opet su Dalićevi dečki ponovili Budimpeštu. Dobro se počeli, a onda se zaustavili. Nije to dobro, trebao bi Dalić na tome malo poraditi. Nešto nedostaje.

Naravno, da smo zabili sve one šanse na startu, bilo bi drukčije, sigurno drukčije. Ali nismo. Kako li smo samo dopustili da nam se dogodi takav kiks protiv reprezentacije koja je miljama daleko od nas? Dalić mora naći odgovor. Što prije... To bolje za nas. Sve je u našim rukama, naravno, ali više nam s ne smiju događati priče iz Bakua.

Linker
23. travanj 2024 07:32