CROPIX
ZNA SE ŠTO JE NAJVAŽNIJE

IGRAČI SLOŽNI: NISMO MI NJIH PODCIJENILI, NEGO ONI ZNAJU IGRATI! JUNAK HRVATSKE ODUŠEVIO IZJAVOM 'Nisam Messi, nisam Ronaldo, ali težim tome'

Piše: HinaObjavljeno: 22. ožujak 2019. 09:04

Vatreni su dugo boravili u svlačionici, prvi su izašli Dejan Lovren i Šime Vrsaljko na štakama. Bili su s dečkima u svlačionici, čestitali im na pobjedi. A onda je prvi izašao uz Kramarića, junak utakmice Borna Barišić.

- Kome posvećujem pogodak? Zahvaljuem se dragom Bogu što sam zabio pogodak. Noć prije sam razmišljao kako bih ga mogao zabiti. Zamišljao sam da ga pogodim iz slobodnjaka ili nakon kornera. Eto, dogodilo se dasam zabio nakon kornera. Presretan sam, pogotovo što smo na kraju pobijedili, što je najvažnije - kazao nam je Borna

Pitali smo Barišića jesu li Vatreni malo podcijenili Azere?

- Ne bih rekao da smo ih potcijenili, iako su stvarno dobro izgledali. To moram priznati, čvrsta su i dobra momčad. Ali nas ima u reprezentaciji novih, vidi se na nije još sve uigrano kako bi trebalo. To je tek početak. Trebamo dobro analizirati gdje smo mogli bolje, razmisliti o tome, već smo u svlačionici pričali o tome. Trebamo se dobro regenerirati i rekuperirati, idemo u nedjelju po tri boda u Budimpeštu.

Na pitanje o Mađarskoj, Borna je rekao..

- Biti će to još tvrđa utakmica od ove s Azerima. Neće biti lako u Budimpešti, ali idemo po trijumf. Inače, ovo je večeras vjerojatno najljepši dio moje karijere. Predivan osjećaj. Svi moji bili su na utakmici - sa smješkom je zaključio priču Borna.

Andrej Kramarić, strijelac pobjedničkog pogotka, njegovoj 13. gola u dresu Hrvatske dao je zanimljvivu usporedbu.

- Možda je bilo teško za gledati, ali na neki način i očekivano. Žao mi je što je ispalo malo dramatično u zadnjih deset minuta, ali moram reći da smo igrali dobar nogomet, nažalost nismo iskoristili neke šanse. Naravno da sam sretan tim potezom i pogotkom. Nadam se da će ih biti još više. Teško je očekivati da će u svakoj utakmici biti tako. Nisam Messi, nisam Ronaldo, ali težim tome. Najbitnija su tri boda, da se konačno kvalificiramo, a da se ne tresemo do zadnjih kvalifikacijskih utakmica. Mislim da je vrijeme da to napravimo. Fenomenalan je osjećaj da poslije Rusije još uvijek vlada zajedništvo. U nekim trenucima i kad je bilo 1-1, nismo osjećali nikakvu negativnu energiju. To je ono što svaki igrač želi. Ovo je smjer kojim bi trebali ići i u dužem periodu. Nadam se da će tako biti. Naravno da će biti kriza i padova, što je normalno u sportu, ali uz navijače i ovakav pristup smo zaslužili ovako nešto i tome se moramo veseliti.

Duje Ćaleta-Car je isijavao zadovoljstvo.

- Kad pogledate rezultat, onda je bila teška muka. Međutim, mislim u konačnici da tako ipak nije bilo. Stvarali smo dosta prilika, bili smo bolji, Vida i ja smo praktički cijelo vrijeme bili na centru. Bilo je dosta kornera, prekida svega. Lopta nije htjela u gol Azera. Mogao je rezultat biti veći za nas. Ali tri boda su najvažnija.

Niti Duje ne misli da su naši potcijenili Jurčevićevu družinu...

- Nismo ih podcijenili, oni jednostavno znaju igrati. Nisu svjetska klasa, ali iskoristili su svoju šansu nažalost. Sad idemo u Mađarsku po tri boda. A Mađarska je bolja od Azerbajdžana, dobra su momčad. Stadion će sigurno biti pun, biti će napaljeni i spremni, Izgubili su 0:2 od Slovačke, pa će pred svojim navijačima sigurno željeti pobijediti ili baren uzeti bod - zaključio je Ćaleta-Car.

Rezultati by SofaScore

Linker
23. travanj 2024 18:16