Foto: Matija Djanjesic / CROPIX
KOMENTAR

JESTE LI VIDJELI KAKO ON IGRA? KAKVA EKSPLOZIJA KAD JE UŠAO, ODMAH MOŽE U BAYERN, REAL, CITY.. A Modrić i Brozović igrali su u trećoj, četvrtoj brzini

Izdvojio bih jednog igrača, Josipa Brekala. Kad je ušao s klupe, kakva je to bila energija, to je igrač za najveće utakmice. ZA SN PIŠE: Gost komentator Ferdo Milin
Piše: Ferdo MilinObjavljeno: 17. studeni 2019. 12:17

Tražiti bilo kakve velike mane u ovoj velikoj pobjedi nije potrebno. Hrvatska je na Euru! Bilo je nekih greškica, međutim u globalu smo odigrali jako dobru utakmicu. Nije nam se dogodilo da kod 0:1 gubimo glavu, štoviše, stvarali smo prilike, kontrolirali utakmicu, jedino čega me bilo strah da ne razbranimo Dubravku, jer je imao nekoliko velikih obrana. No, baš je tada Vlašić zabio i onda više nije bilo nikakve brige. Brozović i Modrić nisu igrali u punoj brzini, možda u trećoj ili četvrtoj, ali su i tako kontrolirali sredinu. Obrana koja je prvi put igrala zajedno, nije napravila nijednu veliku pogrešku.

Dobro, Boženik je kod gola iskoristio prostor, ali ne bih to stavio kao krimen Periću, ni Ćaleta-Caru. Uostalom, Perić je odigrao ključnu ulogu kod Vlašićeva pogotka tim pritiskom na sredini terena. Stvarno, kad se sve zbroji, nemam reći ništa osim pozitivnih stvari.

Izdvojio bih jednog igrača, Josipa Brekala. Kad je ušao s klupe, kakva je to bila energija, to je igrač za najveće klubove svijeta. Dugo ga poznajem, pratim kako se razvija, svaka čast Wolfsburgu, bez podcjenjivanja, ali Brekalo je igrač koji može igrati u Realu, Bayernu, Cityju... Ne bih previše isticao niti slabije izdanje Ante Rebića, vidi se da ne igra u klubu, da nije u pravoj formi. No, ono što bih htio dodatno naglasiti, jest da se što uvijek tvrdim, mi za budućnost ne moramo brinuti.

I tu ne mislim samo na Euro. Štoviše, ne bi trebalo na leđa ove momčadi stavljati neki veliki pritisak, govoriti kako smo svjetski doprvaci pa smo favoriti za naslov prvaka i slično. Ne, dobro je da smo opet na Euru i ono što je još bolje jest da smo kroz kvalifikacije dobili tu novu energiju.

To je ta naša baza, naši odlični temelji, a budući da jako dobro znam i ove mlađe generacije, od 1997. godišta nadalje, uvjeren sam da ćemo još dugo godina biti na ovoj razini. U redu, sad još uvijek imamo Luku, on će nakon Eura vjerojatno otići, ali i nakon njega imat ćemo igrače koji mogu držati ovu razinu. Ostat će Brozović, možda Rakitić, sad je tu Vlašić, pa Brekalo, Petković... Ako ne na Euru, Hrvatska će sigurno jednog dana opet napraviti neki veliki rezultat na velikom natjecanju.

Puno, puno dobrih stvari dogodilo nam se u ovim kvalifikacijama i to treba cijeniti, možda je ispalo malo teško, ali uistinu sam veliki optimist za budućnost hrvatske reprezentacije. Bližu i dalju. Hrvatska je u ovim kvalifikacijama napravila velik sjajan posao.

Linker
19. travanj 2024 19:24