Srdjan Vrancic / CROPIX
GOST KOMENTATOR

LUKA MODRIĆ I MARCELO BROZOVIĆ TRENUTNO SU DVA NAJBOLJA VEZNA IGRAČA NA SVIJETU! Perišić i Rebić su 'gušili', a onda je Dalić povukao presudni potez..

NINO BULE KOMENTIRA VELIKU POBJEDU NA RUJEVICI ZA JUTARNJI LIST Utakmicu su presudili moć i kvaliteta koju je Hrvatska prezentirala, naravno uz dozu poniznosti i uz veliku energiju koju su pokazali od prve minute. Po meni je bilo samo pitanje vremena, a ne rezultata.
Piše: Jutarnji.hrObjavljeno: 17. studeni 2019. 21:10

Slovaci nas jesu vodećim golom doveli u nezgodnu situaciju, ali su time samo još više probudili naš inat. U tom prvom dijelu radili smo previše pogrešaka jer smo njihovu gustu formaciju pokušavali rješavati kroz sredinu, gdje su oni bili dosta agresivni i kompaktni.

To smo trebali više raditi preko bokova, ali je problem bio i što su Perišić i Rebić često ulazili u sredinu i dodatno gušili prostor.

Soccer Football - Euro 2020 Qualifier - Group E - Croatia v Slovakia - HNK Rijeka Stadium, Rijeka, Croatia - November 16, 2019  Croatia's Bruno Petkovic celebrates scoring their second goal with Luka Modric       REUTERS/Antonio Bronic
REUTERS

Presudni potez bio je uvođenje Brekala, koji je bio detonator preokreta, jer je riječ o igraču koji na ovakvu obranu može stvoriti višak igrača. Takve smo igrače trebali za ovakvu utakmicu. Petković je u najboljoj formi i to je i danas pokazao, a strašno veliki dobitak su Ćaleta-Car i Perić, koji kod primljenog gola nije mogao bolje reagirati.

Oba stopera su unatoč brojnim upitnicima koje je javnost postavljala iznad njihovih glava, pa i pritisku zbog važnosti utakmice, odigrala perfektnu predstavu i time pokazala da Hrvatska ima još širi kadar. Kompletna zadnja linija, koja se prvi put našla zajedno na terenu, odigrala je sjajnu utakmicu, a treba istaknuti i Barišića koji je bio iznimno aktivan.

Osobno me raduje i što su od 80. minute na terenu bila četiri igrača Dinama. Mislim da je ovo bila preslika naše utakmice u Slovačkoj, s tom razlikom što smo sada primili gol, ali cijelo vrijeme je Hrvatska bila dominantna i samo nam je nedostajao taj jedan gol da probijemo i Slovake i psihološku blokadu. Ispada da Vlašića nije bilo do gola, a onda je učinio ono što najbolje radi.

On je dosta konkretan igrač koji takve stvari rješava jednostavno i perfektno. Uzeo je loptu, preuzeo odgovornost i zabio.

Modrić i Brozović po meni su trenutno dva najbolja vezna igrača na svijetu. Možda zvuči euforično, ali govorim to s punim pravom. Brozović me impresionira, a o Luki je suvišno bilo što govoriti. Njih dvojica su vrhunski tandem i ni Vlašić ne bi bio tako dobar da nije njih dvojice. EP je osiguran, velika predstava je ponovno pred nama i možemo joj se samo radovati, a ovo treba biti i motiv drugim mladim igračima, pogotovo U21 reprezentativcima, da se nametnu izborniku.

Linker
26. travanj 2024 13:34