Arijan Ademi (prvi desno u crvenom dresu) bio je jedan od junaka pobjede Sjeverne Makedonije
 REUTERS
ZADRŽAO ŠANSE ZA EURO

MAKEDONCI SLAVE DINAMOVOG JUNAKA NAKON VAŽNOG POGOTKA U BORBI ZA EUROPSKO PRVENSTVO Izbornik nakon utakmice otkrio: 'Bio je sjajan unatoč ozljedi'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 06. rujan 2019. 11:21

Sjeverna Makedonija slavi bod osvojen u prvoj rujanskoj kvalifikacijskoj utakmici za EURO 2020 protiv Izraela, a najzaslužniji za takav rasplet Dinamov je kapetan Arijan Ademi. Odigrali su izabranici Igora Angelovskog 1:1 u Be'er Shevi, na mjestu gdje je Dinamo prošle sezone otvorio svoj put do europskog proljeća.

Poveznica Dinama i makedonske nogometne vrste je upravo Ademi. Baš je on bio strijelac jedinoga pogotka za svoju zemlju, bio je to izjednačujući zgoditak u 64. minuti na sjajnu asistenciju Alioskog iz slobodnog udarca. Prethodno je Zahavi doveo domaće u prednost, a nakon te utakmice Makedoncima je na kontu pet osvojenih bodova.

Makedonski mediji hvale sjajnog dinamovca koji je svojim pogotkom zadržao šanse za plasman na EURO. Naime, Sjeverna Makedonija trenutno je peta u grupi G, sa 5 bodova. Prva je Poljska s 12, drugi Izrael s osam, treća Austrija sa 6, a četvrta Slovenija sa pet bodova.

Soccer Football - Euro 2020 Qualifier - Group G - Israel v North Macedonia - Yaakov Turner Toto Stadium, Beersheba, Israel - September 5, 2019  North Macedonia's Arijan Ademi looks dejected after the match       REUTERS/Ronen Zvulun - RC1BF0C45B30
REUTERS/Ronen Zvulun

Ono što "bode u oči" nakon utakmice je izjava makedonskog izbornika Angelovskog koji je kazao da je Ademi bio sjajan unatoč ozlijedi.

Koliko je ona ozbiljna ako se zna da je Dinamov kapetan odigrao svih 90 minuta u Izraelu tek treba vidjeti.

"Zadovoljni smo bodom, ali možemo žaliti za sva tri. Imali smo sjajnu priliku u završnici. Ademi je pokazao golemo srce i borbenost, bio je sjajan i uz ozlijedu. Svi su bili vrlo dobri. Odlučio sam se za ovakav sastav da probamo neutralizirati Izraelce i da dobjemo igrača više u sredini terena. S ovakvom igrom možemo se nadati pobjedi u Latviji", rekao je Angelovski poslije utakmice.

Linker
25. travanj 2024 13:56