Foto: Tom Dubravec / CROPIX / CROPIX
OSTAO KOD KUĆE

NADAO SE POZIVU, ALI ON NIJE STIGAO! BIVŠI HAJDUKOVAC IPAK NIJE DOČEKAO POVRATAK NA POLJUD 'Mislim da nitko ne bi imao ništa protiv da se to dogodi'

Piše: Slaven AlfirevićObjavljeno: 10. listopad 2019. 15:31

Vjerovali smo da će bit u sastavu Mađarske, da će Atila Bič božji, kako su mu tepali, predvoditi nasrtaje Huna. I da će izbornik Marco Rossi pozvati ne samo njega nego i Adama Gyurcsa. Obojicu Mađara koji su bili značajni u nedavnom razdoblju Hajduka.

Za Gyurcsa više-manje što ga nema, otišao je nedavno i nije bio u formi, makar sad u Mađarskoj opet igra dobro.

Ali Futacs, on predvodi napad u ekipi što smo je nekad znali kao Videoton, a sad se zove Vidi, iz Fehervara. Međutim, Rossi, Talijan Marco nije zvao Marka...

- Do prije desetak dana bilo je ozbiljnog govora i u mađarskom tisku kako bih se mogao i trebao vratiti u krug reprezentacije, ponadao sam se. Ali, nije se dogodilo. Sad sam pomalo i razočaran što nisam tu, međutim, što je, tu je - kaže Futacs za Slobodnu Dalmaciju.

Prošla je godina dana kako nije više u Hajduku, lani je raskinuo ugovor, pa se onda u siječnju skrasio u Fehervaru.

- Igram dobro, veselio sam se mogućem dolasku u Split, povratku tamo gdje me veže puno krasnih uspomena. Bilo bi to lijepo iskustvo, no nadanja mi se nisu ispunila.

Marco Rossi je sigurno pogriješio, a kakva će bit utakmica?

- Uzbudljiva, trebaju bodovi na obje strane, moji su u Budimpešti pokazali da umiju svladati Hrvatsku koja je svoju snagu pokazala lani na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Split, 230418.
Nogometas Hajduka Marko Futacs gleda utakmicu druge HNL izmedju Hajduka II i Gorice nakon sto je jutros napadnut od strane navijaca u centru grada.
Na fotografiji: Marko Futacs.
Foto: Duje Klaric / CROPIX
Foto: Duje Klaric / CROPIX

Kakav ishod predviđate?

- Radije ne bih prognozirao, ja sam Mađar i naravno da navijam za svoju Mađarsku, ali mi je srce na dvije strane. Vežu me lijepe uspomene i za Hrvatsku, povratak na teren u dresu Hajduka. Napokon, tu sam postao i najbolji strijelac lige što je značajan trofej u mojoj karijeri kojeg se s ponosom sjećam.

- Kako god završilo, neka se obje reprezentacije plasiraju na Europsko prvenstvo, podijele prvo i drugo mjesto. Mislim da nitko ne bi imao ništa protiv, a i ja bih bio najsretniji. U četvrtak navečer se ne igra presudna utakmica, to je sigurno.

Dolazi dosta navijača iz Mađarske?

- I da znate da su me mnogi prijatelji, poznanici pitali kako će biti dolje, kakvu im priču mogu ponuditi.

Što ste im rekli?

- Da će vidjeti prekrasan grad i stadion gdje sam uživao dvije godine. Pitaju me i za atmosferu, a ja im kažem da će vidjeti kako je to kad u Poljudu navija 30.000 ljudi. Ludo.

Pratite Hajduk?

- Svakako, pratim i vidim da je moj Hajduk prvi i što drugo da zaželim nego da ostane prvi i dalje. Ja se tome i nadam!

Marko Futacs, pamti samo lijepe dane. Big Man će nam falit večeras za ugođaj. Kakva je to Mađarska kojoj Futacs ne treba?! Marco Rossi ga nije pozvao, ima drugačija rješenja, a za Zlatka Dalića jedna briga manje.

Linker
20. travanj 2024 05:31