Soccer Football - UEFA Nations League - Bosnia and Herzegovina Press Conference - Stadium Grbavica, Sarajevo, Bosnia and Herzegovina - October 14, 2018 Bosnia coach Robert Prosinecki during the press conference REUTERS/Dado Ruvic - RC11444BAA00
REUTERS/Dado Ruvic

IZBJEGNUTI NAJTEŽI PROTIVNICI

NAJLAKŠU PROGLASILI HRVATSKU SKUPINU - SRBIJA IDE NA RONALDA, PROSINEČKI PRED TEŠKIM ISPITOM Evo kako su na ždrijebu prošli hrvatski susjedi

AUTOR:
  • Sportske novosti

 • OBJAVLJENO:
 • 02.12.2018. u 13:33

 • Hrvatska je na ždrijebu u Dublinu saznala suparnike protiv kojih će kroz kvalifikacije otvoriti put prema Euru 2020. Vatreni će u skupini E igrati protiv Walesa, Slovačke, Mađarske i Azerbajdžana, a prvi su dojmovi da nam je ždrijeb bio naklonjen i da bi Vatreni kao viceprvaci svijeta trebali osigurati mjesto na Europskom prvenstvu.

  Srpski i bosanskohercegovački mediji proglasili su hrvatsku skupinu najlakšom grupom u kvalifikacijama, a dojam je da su nam susjedne države, osim BiH, imale gotovo jednako dobar ždrijeb. Srbija će se u skupini B boriti protiv Portugala, Ukrajine, Litve i Luksemburga. Osim Portugala predvođenog Cristianom Ronaldom, Srbija ne bi trebala imati problema s ovim reprezentacijama te su predviđanja kako će Srbi također osigurati mjesto na Euru.

  Slovenija će sa svojim povratnikom na klupu Matjažom Kekom igrati u skupini G protiv Poljske, Austrije, Izraela, Makedonije i Latvije. Poljska je u toj skupini najozbiljniji suparnik, ali dojam je da bi Slovenija svojom kvalitetom trebala izboriti mjesto na Europskom prvenstvu.

  Reprezentacija Bosne i Hercegovine koju vodi proslavljeni Vatreni Robert Prosinečki dobila je težu, zahtjevniju skupinu i bit će zanimljivo vidjeti kako će se legendarni Žuti nositi protiv zahtjevnih protivnika Italije, Finske i Grčke. Osim njih, u skupini J još su Lihtenštajn i Armenija.

   

  Spomenimo još i da su svjetski prvaci Francuzi dobili možda i najtežu grupu kvalifijacija, oni će u skupini H igrati s Islandom, Turskom, Albanijom, Moldavijom i Andorom.

  Tagovi
  Iz drugih medija