CROPIX
JEDAN VELIKI FAVORIT

NAJLOGIČNIJI IZBOR NIJE ODUŠEVIO HNS, SVE JE JASNIJE GDJE ĆE BITI KAMP VATRENIH NA EURU Odluka pada do kraja godine, a jedna je stvar 99.9% sigurna

HRVATSKI KAMP Centri u Glasgowu nisu oduševili HNS
Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 04. prosinac 2019. 13:22

UEFA je u veljači ove godine objavila popise kampova koje predlaže reprezentacijama u 12 gradova domaćina Europskog prvenstva 2020. i njihovim okolicama za smještaj tijekom turnira. Nisu savezi obavezni izabrati kampove koji im se nude, no za vjerovati je da će većina uzeti neki smještaj s popisa.

Hrvatska će u skupini igrati dvije utakmice u Glasgowu i jednu u Londonu, tako da je logično da HNS izabere smještaj u Škotskoj. No čini se da je glavni grad Engleske ipak bliža opcija, budući da škotski kampovi nisu baš zadovoljili ukus Hrvata. Kamp Celtica nije ni bio ponuđen, jer se renovira, dok je kamp Rangersa bio u ponudi, ali u njemu će biti smještena ili Škotska ili bilo koji drugi pobjednik play-offa Lige C Lige nacija (Norveška, Srbija ili Izrael).

Ostala su tako u okolici Glasgowa još dva ponuđena kampa. Jedan je Oriam u Edinburghu, koji je od Hampden Parka u Glasgowu udaljen skoro 70 kilometara, a drugi se nalazi u Stirlingu (oko 60 km od Glasgowa) i pripada tamošnjem Sveučilištu. Izaslanstvo HNS-a će u Škotskoj u inspekciju još jednog kampa, kojeg nema na ponuđenom popisu UEFA-e.

SN

Pogledat će ljudi iz HNS-a ta tri kampa, ali u njihovom su fokusu tri od četiri ponuđena kampa u okolici Londona. Dva su trening centra londonskih klubova. UEFA je ponudila kamp Luton Towna, engleskog drugoligaša u čijim je redovima hrvatski reprezentativac Simon Sluga, a njegov vatreni kolega Luka Modrić također bi mogao doći na poznato tlo, jer je u ponudi i kamp njegova bivšeg kluba Tottenhama. Tu su i kampovi Bisham Abbey te Lensbury, koji je nabliži Wembleyju na udaljenosti od oko 20 kilometara.

UEFA je reprezentacijama dala uputu da svoj kamp za Europsko prvenstvo 2020. godine izaberu do 15. siječnja sljedeće godine, no odluka HNS-a očekuje se do kraja 2019. Zasad je London favorit za ugošćivanje Hrvata, manje šanse ima Glasgow, odnosno Stirling i Edinburgh, a 99,9 % je sigurno da će se Vatreni za Euro pripremati na Otoku.

Preostali jedan promil, u slučaju da se izborniku Zlatku Daliću i ostalima ne svidi nijedno ponuđeno mjesto, otpada na mogućnost da se hrvatska reprezentacija za Euro priprema u svojoj domovini.

Linker
20. travanj 2024 12:51