Matija Djanjesic / CROPIX
PUNI SAMOPOUZDANJA

NAPADAČ DINAMA I HRVATSKE REPREZENTACIJE HRABRO NAJAVIO UTAKMICU ODLUKE PROTIV SLOVAČKE 'Ne bojim se protivničkih stopera, nisam plašljiv tip'

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 14. studeni 2019. 19:15

Bruno Petković predvodit će napad Vatrenih. Slovaci odašilju prijetnje da će na Rujevici biti sasvim drugačija utakmica nego u Trnavi. Kako mu to zvuči?

- To nije ništa neočekivano, naravno da će pokušati ići drugačijim pristupom i sigurno je da će ciljati na drugačiji rezultat. Svjesni smo da će doći maksimalno motivirani, o ishodu ove utakmice ovisi im Europsko prvenstvo i sigurno neće nimalo popustiti. Međutim, vjerujem u našu kvalitetu i snagu, ali trebamo dokazati da smo bolja momčad.

Jedan od igrača koji traže rehabilitaciju je Milan Škriniar. Nakon prve utakmice zacujelo se osjećao posramljeno nakon dvoboja s vama. Mogao bi ovaj put ući s više čvrstine, pa i oštrine.

- Sastavni dio karijere je da imaš uspone i padove. U dosta utakmica odigraš ispod svojeg nivoa, a u drugima si stvarno dobar. Ne vjerujem da je to za njega bio psihički prevelik udarac. Svakome se dogodi loša utakmica. Hoće li me nekako drugačije paziti u ovom susretu, vidjet ćemo.

Još niste zabili gol na Rujevici.

- Nisam čovjek koji se previše opterećuje s tim stvarima. Primjerice, u prošloj utakmici za Dinamo nisam zabio gol, ali vjerujem da sam odradio izuzetno bitnu rolu u pobjedi svoje momčadi. Nisam taj koji bi se demoralizirao zbog takvih stvari. Prije nego što sam došao u Dinamo imao sam jako dug post. Period bez golova. Bitno je da su moje igre korisne za ekipu, da na bilo koji drugi način radim razliku.

Asistencijama, kao u nedjelju.

- Tako je, i ostalim stvarima.

Često igrate jako bitne dvoboje.

- Volim igrati velike utakmice. Pritisak je prisutan, ali trebaš ga usmjeriti da ti to bude dodatan poguranac, motiv i vjetar u leđa za odličnu partiju. Naravno, imperativ je pred nama zato jer smo favoriti u skupini, sigurno smo najkvalitetnija momčad. Vjerujem u sebe i suigrače te da ćemo izaći maksimalno spremni.

Govorio je kako je doživljavao golgetere Vatrenih kad je bio mlađi.

- Bilo ih je puno jako dobrih. Dok sam bio dijete Šuker je bio ikona. Tata mi je uvijek govorio: "Ne možeš biti kao Šuker ako ne udaraš lijevom nogom". Zato sam je trudio pucati lijevom još kao dijete, ali nije išlo baš najbolje. Kasnije sam naučio - smije se Bruno i dodaje:

- Nisam imao napadača kojeg sam baš pratio, ne bih mogao nekoga izdvojiti.

A izvan Hrvatske?

- Nemam neke idole, kao dijete najdraži mi je bio Brazilac Ronaldo. Il Fenomeno. No, toliko dobrih igrača ima, nisam bio tip koji bilo koga idolizira, a od svakoga se može ponešto naučiti.

Nenad Bjelica kazao je da su on i Oršić najbolji hrvatski napadači.

- To mi imponira. On je stručnjak, ali ne bih govorio da je pritisak, Zato jer pritisak je sastavni dio našega života i razlika je od igrača do igrača kako ga kanalizira. To nam mora biti dodatn motiv da opravdamo te riječi.

Kaže da je u lipnju dosta razgovarao s Olićem.

- Dao mi je nekoliko savjeta koji su mi stvarno pomogli. Puno toga učim, ako ovako nastavim postajat ću sve bolji.

Koji su to savjeti?

- Ne želim ništa otkrivati slovačkim stoperima -- namignuo je za kraj i poručio: "Ne bojim se protivničkih stopera, nisam neki plašljiv tip. Imam dosta slobode na terenu, Bjelica i Dalić mi vjeruju i jako mi je drago.

Branič Borna Barišić je ocijenio da će utakmica u Rijeci biti sigurno drugačija nego ona u Trnavi. "Mi smo sigurno bolji, ali omjer 0:4 sigurno nije realan", kazao je. Naša utakmica je bila savršena, a oni su podbacili. No, svakako je kvaliteta i prednost na našoj strani, ustvrdio je.

Govoreći o situaciji u kojoj će igrati posve nova postava u obrani, Barišić je kazao da je specifična situacija u kojoj se ostaje bez dvojice standardnih defanzivnih igrača, ali izrazio uvjerenje da su oni koji će ih zamijeniti također vrhunski igrači te da nema bojazni

Na novinarsku opasku da je u Cardiffu dobio upute da ne ide naprijed, a da ovdje vjerojatno neće biti tako, Barišić je kazao da se pred bekove ne postavljaju uvijek isti zahtjevi. "Bitno je tko ti igra na krilu i tko igra s tobom na krilu. Definitivno kad igraš protiv Balea ne možeš puno ići naprijed. Ako ideš dva, tri puta, njemu treba samo jedna prilika i može zabiti gol. Ovdje će sigurno biti ofenzivnije", rekao je

Upitan da komentira rasprave o tome je li se trebalo igrati u Rijeci ovu utakmicu, naveo je da je od početka dogovoreno da se kvalifikacije igraju u Zagrebu, Splitu, Osijeku i Rijeci. "Što se mene tiče, ne vidim nikakav problem da se igra na Rujevici. Vjerujem da će biti odlična atmosfera", istaknuo je.

Izrazio je zadovoljstvo svojom formom i igrom u Glasgow Rangers.

"Igram svaka tri-četiri dana u kontinuitetu već dva-tri mjeseca i osjećam se odlično".

Linker
17. travanj 2024 08:39