Tom Dubravec / CROPIX
MAĐARI SU SPREMNI

'NAVIJAO SAM U KAFIĆU ZA HRVATSKU U RUSIJI, ALI NA POLJUDU TO NEĆU MOĆI' Izbornik Mađara najavio: 'Vatrene smo već jednom iznenadili'

Piše: Nikola LipovacObjavljeno: 09. listopad 2019. 21:04

Mađarski izbornik Marco Rossi izašao je pred novinare uoči večernjeg treninga na glavnom travnjaku poljudskog stadiona, s njim je bio i vratar Peter Gulacsi, za kojeg se očekuje da će biti na – streljani.

Na pitanje o mogućem iznenađenju Talijan na klupi Ugara je kazao:

- Teško je očekivati da će tako dobre igrače drugi put možete iznenaditi, poglavito što je ovo za razliku od one odlučujuća utakmica. No, u nogometu se starta sa 50:50. I onda ovisi što se događa... Ako ćemo biti hrabri i agresivni, pa Hrvatska neće lako vraćati posjed, nećemo se samo braniti. Svjesni smo da će nas domaći željeti držati u položaju da patimo. Razlika na Fifinoj ljestvici je takva da mi ništa ne moramo, ali ako uspijemo do boda bit ćemo junaci.

Upitali su lokalni novinari Rossija o ozračju u Splitu i zašto nije zvao Futacsa i Gyurcsa, bivše „hajdukovce”:

- Pratimo sve mađarske igrače po Europi, tako i njih dvojicu, Gyurcsa sam jednom u svome mandatu i pozvao. O ozračju i ljudima u Splitu sve mi je rekao Gigi Febbrari, koji je ovdje radio i bio u mom stožeru. Što se tiče hrvatskog nogometa, znamo sve, barem 90 posto. Lani sam s prijateljima u Slovačkoj, u Croatian baru, navijao za Hrvatsku u četvrtfinalu, polufinalu i finalu SP-a. Naravno, sada to neću moći (smijeh).

Vratar Peter Gulacsi je naglašavao da će biti teško:

- Cilj nam je odigrati slično kao u Budimpešti, hrabro se boriti, biti kompaktni, uzeti hrvatskim vezistima prostor. Moramo biti agresivni na svojoj polovici i kad osvojimo loptu ići hrabro naprijed. Sada nas i Hrvati znaju bolje, no mi želimo ponovno pokazati gard koji nas je krasio proljetos – poručio je 29-godišnji vratar RB Leipziga.

Linker
17. travanj 2024 07:45