Screenshot Klix.ba YouTube

DEBAKL NA GOSTOVANJU

'NIŠTA SE NE MOŽE PROMIJENITI' Prosinečki stigao u BiH i progovorio o razlozima ostavke: 'Ne mogu vjerovati da nas Armenija onako pobijedi...'

AUTOR:
  • Sportske novosti

 • OBJAVLJENO:
 • 09.09.2019. u 14:55

 • Robert Prosinečki vratio se u ponedjeljak u Sarajevo nakon poraza u Armeniji (4:2) i pred medijima potvrdio da njegova odluka o ostavci i dalje stoji.

  Legendarni Žuti bio je razočaran ishodom u Erevanu. Kako je sam rekao, na izborničku funkciju reprezentacije BiH stigao je s ciljem da odu na Europsko prvenstvo, a sada je ostvarenje tog cilja otežano pa se tako i on osjećao odgovornim i jučer nedugo nakon utakmice podnio ostavku.

  - Imao sam velike ambicije, nismo to ostvarili, tako da je to glavni razlog moje odluke. Još ne znamo kako ćemo igrati Ligu nacija i s kim. Igrači su radili dobro, bilo je tu i mojih grešaka. Ne mogu vjerovati da nas Armenija onako pobijedi. Svi ostali rezultati su nam išli na ruku. Mislim da smo dali tri, primili bismo četiri - prenosi izjave Prosinečkog klix.ba.

  - Vjerujem da ova reprezentacija može kroz baraž do Europskog prvenstva. Ako se Bosna i Hercegovina ne plasira to je neuspjeh, to je moje viđenje. S ovim kadrom i igračima je bilo nemoguće ne otići na prvenstvo. Taj koji će doći će imati dva mjeseca da pripremi ekipu za ožujak i baraž - prenosi pak njegove izjave sportsport.ba.

  - Ništa se ne može promijeniti - komentirao je kratko Prosinečki na pitanje o povlačenju odluke.

  BiH s posljednjim porazom ima sedam bodova u šest utakmica i nalazi se na četvrtom mjestu. Naravno, šanse za plasman još postoje, ali su jako male te je najvjerojatnije da će priliku za odlazak na Euro tražiti kroz play-off Lige nacija.

  Iz drugih medija