REUTERS/Radovan Stoklasa
GIGGS NAJAVIO OKRŠAJ

NOVA NADA MANCHESTER UNITEDA I BIVŠI SPASILAC NA BAZENU PRIJETE VATRENIMA U CARDIFFU Wales ima nove adute: Zaboravite na Balea i Ramseya!

Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 11. listopad 2019. 13:26

Remijem Slovačke i Walesa u Trnavi (1:1), najviše je profitirala - Hrvatska! I Slovaci i Velšani, naime, praktički su izgubili po dva boda, sad naša reprezentacija ima tri velika boda više od Slovaka, te šest više od Walesa, koji ima utakmicu manje.

Gostima je pripalo prvo, a domaćinu drugo poluvrijeme, pa je stoga remi i najpravedniji ishod ovog zanimljivog i dinamičnog sučeljavanja, u kojem su obje momčadi napadačkom igrom pokušale osvojiti sva tri boda. Wales je imao nekoliko lijepih zgoda u prvih 45 minuta, Bale je u 25. minuti udarcem glavom s 12 metara uzdrmao gredu, a minutu kasnije gosti su ipak došli do zaslužene prednosti. Nebrušeni velški dijamant, 21-godišnji napadač Manchester Uniteda Daniel James, nakon Baleova dodavanja poigrao se s Pekarikom na lijevoj strani i potom sjajno ubacio visoku loptu u srce domaćeg 16-erca. A tamo je usamljen bio Kieffer Moore, koji je dio života proveo radeći kao - spasilac!

Soccer Football - Euro 2020 Qualifier - Group E - Slovakia v Wales - City Arena Trnava, Trnava, Slovakia - October 10, 2019  Wales' Kieffer Moore celebrates scoring their first goal        REUTERS/Radovan Stoklasa - RC1587839C20
REUTERS/Radovan Stoklasa
Kieffer Moore slavi gol protiv Slovačke

Visoko je skočio i pokraj uspavanih slovačkih srednjih braniča udarcem glavom poslao loptu u mrežu za vodstvo Walesa! U svom drugom nastupu za Wales (debitirao je prije mjesec dana u prijateljskom susretu s Bjelorusijom), snažni je 27-godišnji centarfor engleskog drugoligaša Wigana (193 cm, 86 kg) postigao pogodak i na odmor se otišlo vodstvom gostiju.

Screenshot

Isključen Gyömber

A u nastavku smo vidjeli sasvim drukčiju sliku na travnjaku. Slovaci su, naime, pritisnuli velški vezni red i taj im je presing donio izjednačenje već u 53. minuti. Roberts je izbio loptu iz kaznenog prostora gostiju, u visokom je luku padala na 17 metara od vrata Walesa, a onda je na tu svijeću natrčao Kucka i sjajnim volej-udarcem lijevom nogom zatresao mrežu.

Sve je opet rezultatski bilo na početku, ali ovo je izjednačenje dalo krila domaćinu, koji je nošen fantastičnim navijanjem tražio i drugi pogodak. Imali su Slovaci dvije-tri poluprilike, a najbliže vodstvu domaćin je bio u 63. minuti, kad je udarac Rusnaka s 20 metara vratar Hennessey sjajno obranio.

Soccer Football - Euro 2020 Qualifier - Group E - Croatia v Hungary - Stadion Poljud, Split, Croatia - October 10, 2019  Croatia's Bruno Petkovic celebrates scoring their second goal   REUTERS/Antonio Bronic
REUTERS/Antonio Bronic

Znali su i Velšani zaprijetiti, Rodon je u dva navrata bio opasan (udarcem glavom, potom i škaricama), no rezultat se do kraja nije mijenjao. A domaćin je u 88. minuti ostao s igračem manje, budući da je zbog drugog žutog kartona bio isključen Gyömber...

- Ne bih bio iskren kad bih rekao da sam zadovoljan rezultatom. Imali smo više šansi, imali smo vodstvo, no na kraju je završilo neodlučeno. Istina, moglo je to i drukčije završiti, bili smo u nastavku nerijetko pod velikim pritiskom, ali uspjeli smo se nakon izjednačenja vratiti u igru i blokirati domaćina. Za neutralnog je promatrača ovo bila sjajna utakmica za gledanje - rekao je izbornik Walesa Ryan Giggs za SkySports i potom je dodao:

- Pred nama su još tri utakmice u kojima i dalje sami odlučujemo o svojoj sudbini. Nedjeljni dvoboj u Cardiffu s Hrvatskom bit će veliki dan za velški nogomet i jedva čekam tu utakmicu, ozračje će biti fenomenalno...

Linker
19. travanj 2024 00:08