Zlatko Dalić i Dražen Ladić imat će dosta problema pri sastavljanju momčadi za Slovačku
 Ante Cizmic / CROPIX
U RIJECI S NOVOM POSTAVOM

OVO NAM SE U KVALIFIKACIJAMA NIJE DOGODILO ŠEST GODINA Po vizu za Euro morat ćemo bez tandema bez kojeg smo zadnji put igrali 2013.

Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 14. listopad 2019. 01:04

Hrvatska će u posljednjoj utakmici sa Slovačkom sljedećeg mjeseca nastupiti bez dvojice glavnih stopera, Domagoja Vide i Dejana Lovrena, jer su obojica u Cardiffu zaradila treći žuti karton u ovim kvalifikacijama. Posljednji put u natjecateljskim se utakmicama dogodilo da za Hrvatsku nisu igrali ni Vida ni Lovren još na Europskom prvenstvu 2016. godine u dvoboju sa Španjolskom kad je izbornik Ante Čačić odmarao velik broj prvotimaca i utakmicu su kao stoperi počeli Vedran Ćorluka i Tin Jedvaj. Posljednji kvalifikacijski dvoboj u kojem nije bilo ni Vide ni Lovrena odigran je još 15. studenoga 2013. godine kad su Island i Hrvatska u prvoj utakmici dodatnih kvalifikacija za SP 2014. odigrali 0:0. Izbornik Niko Kovač uz Ćorluku je na stopera uvrstio Josipa Šimunića.

Luka Modrić dobio je žuti karton, ali puno je to manji problem od ozljede koju je zbog tog preoštrog starta u smiraj utakmice zaradio kapetan hrvatske reprezentacije.

Zbog kartona nije upitan za Slovačku, jer ne samo da mu je to bio prvi u ovim kvalifikacijama, već mu je bio prvi nakon čak 56 utakmica bez opomene u dresu reprezentacije. Prošlo je od zadnjeg žutog kartona kojeg je Modrić dobio igrajući za Vatrene čak šest godina. U 1:2 porazu protiv Belgije 11. listopada 2013. Modrić je dobio svoj peti, do jučer posljednji žuti karton u hrvatskom dresu.

Linker
16. travanj 2024 17:29