Getty Images
SLUŽBENE INFORMACIJE

POBIJEDIO JE 5:0, A NAKON UTAKMICE URUČILI SU MU OTKAZ Španjolski nogometni savez potvrdio je novog izbornika, hoće li i dosadašnji biti u stožeru?

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 19. studeni 2019. 14:26

Ono o čemu se protekle večeri raspravljalo, dobilo je svoju službenu potvrdu. Robert Moreno neće voditi španjolsku nogometnu reprezentaciju na Europskom prvenstvu sljedeće godine. Samo dan nakon što je Furija na stadionu Wanda Metropolitano u posljednjem kolu deklasirala Rumunjsku, Morenu je i službeno uručen otkaz.

Na mjesto izbornika nekadašnjeg svjetskog i europskog prvaka vraća se Luis Enrique, kojemu je prvotno Moreno bio prvi pomoćnik. Nekadašnji igrač Barcelone vraća se nakon smrti kćerke zbog koje je morao odstupiti.

Ono što je još bilo sporno jest, hoće li Moreno naslijediti svoju funkciju pomoćnika Luisu Enriqueu i u novoj konstelaciji. Na današnjoj press-konferenciji predsjedništvo Saveza izjasnilo se o tome. Kažu, neće se miješati u izbor Enriqueovih pomoćnika pa je za vjerovati da će Moreno ipak biti pozvan u stožer.

Enrique je odstupio u ožujku ove godine, a Moreno je stalni izbornik postao u lipnju. Bit će zanimljivo čuti i vidjeti reakcije igrača koji su uvijek bili uz svog izbornika Enriquea kada im je bilo teško, ali ista je skupina u ponedjeljak navečer stala iza svog trenera te nisu htjeli davati izjave nakon dvoboja s Rumunjskom.

Linker
20. travanj 2024 16:29