Hrvatska slavlje
 Ante Cizmic / CROPIX
KOMENTAR IVE ŠUŠKA

POTEZ ZLATKA DALIĆA KOJI JE ODREDIO TIJEK UTAKMICE NA POLJUDU Upravo zbog toga je Luka Modrić bio staložen i smiren u ključnom trenutku

Oduševljen sam kako je završilo, a presretan zbog načina kako smo ušli u utakmicu. Ne samo zbog toga što smo rano zabili pogodak, nego zbog činjenice što smo dvoboj otvorili tako odlučno, tako hrabro, da je ovakav rasplet jednostavno bio neizbježan, pogotovo zbog ambijenta u kakvom se odigravala utakmica - KAŽE IVO ŠUŠAK U KOMENTARU ZA SPORTSKE NOVOSTI
Piše: Ivo ŠušakObjavljeno: 11. listopad 2019. 14:39

S obzirom da sam sportaš, presretan sam nakon svega što se dogodilo u Splitu. Naravno da sam oduševljen rezultatom, ali šlag na tortu toj mojoj sreći dao je ambijent koji nam treba biti uzor. Moramo nastojati da hrvatska reprezentacija na svakom stadionu ima takvu podršku, da naša nacionalna momčad uvijek igra u takvim uvjetima.

Što se tiče odluke izbornika Zlatka Dalića da u udarnih 11 postavi Ivana Rakitića, i prije utakmice sam govorio da nečiji reprezentativni status zbog jedne specifične situacije ne smije doći u pitanje. Isto tako i slučaj Ante Rebića, koji trenutačno nema dobar status u Milanu, a nadam se da će ga uskoro imati kod novog trenera. Mislim da je uvrštavanjem obojice u početnu jedanaestoricu izbornik Dalić postupio iznimno mudro. Neću reći da je to donijelo konačni rezultat, ali čini mi se da je taj potez rezultirao dizanjem atmosfere unutar momčadi, koja je bila spremna ući u utakmicu na takav način. Ta je atmosfera utjecala na posebnu mobilnost svakog pojedinca i iz te mobilnosti Luka Modrić je izborio šansu u kojoj je zadržao prisebnost i krasno plasirao loptu za vodstvo Hrvatske.

Moram istaknuti i dvije fantastične golgeterske reakcije Brune Petkovića kod oba njegova pogotka. Prvi je prekrasno zabio petom, a kod drugog je nakon pogreške obrambenog igrača reagirao iznimno brzo i to je bilo dostatno za pobjedu. Nakon toga gola za 3:0 Mađari se više nisu mogli vratiti.

Veseli me pristup svakog pojedinca koji je zaigrao, posebno me raduje pristup igrača koji su ušli s klupe, Josipa Brekala, Nikole Vlašića i Matea Kovačića. Sva trojica su ušli u igru kao da je prva minuta i to me ohrabruje uoči za mene izuzetno tešku utakmicu u Walesu. Ne volim se vraćati na ono što je bilo, da nakon što odigramo jednu dobru utakmicu, onda u drugoj odigramo relativno slabije. Ne, mislim da širina s kojom je izbornik išao u dvoboj s Mađarima, pravovremene izmjene, daje garanciju da ćemo i sljedeću utakmicu odigrati dobro. I da ćemo već nakon Walesa moći pjevati da smo obavili posao u ovim kvalifikacijama.

Ako i izgubimo u Walesu, za Europsko prvenstvo bit će nam dovoljan bod sa Slovačkom, ali uvjeren sam da će izbornik Dalić, a mislim da ga dostatno poznajem, ići na pobjedu u Cardiffu, po potvrdu igre s Mađarskom. Mislim da će se atmosfera poslije ove utakmice, kada je u pitanju nogomet u Hrvatskoj i posebno naša nacionalna momčad, dići neviđeno. Pogotovo s obzirom na sve ono što je prethodilo igranju utakmice na Poljudu, hoće li biti ovako, hoće li biti onako, priče o avionima, tromblonima...

Siguran sam da će igrači naći u sebi dodatnu snagu da razvesele naciju novom pobjedom u nedjelju, jer ono što su doživjeli u Splitu, a u što su mnogi sumnjali, moram priznati ne i ja, dat će im dodatna krila da i u Cardiffu protiv Walesa budu pravi. I da si za studeni ipak ostave utakmicu koju mogu odraditi u nešto revijalnijem tonu.

Linker
20. travanj 2024 01:48