Damir Krajac / CROPIX
SUMORNA ATMOSFERA

PRIJETI NEVRIJEME I ODGODA NA RUJEVICI, A TRAGEDIJA JE UOČI OKRŠAJA S VATRENIMA POTRESLA GOSTUJUĆU REPREZENTACIJU! 'Velika je nesreća u našoj momčadi'

Hrvatska nogometna reprezentacija u subotu od 20.45 na Rujevici protiv Slovačke igra odlučujuću utakmicu za odlazak na EURO, a večer uoči susreta glavna tema je - moguća odgoda susreta zbog olujne kiše i velikog nevremena u Rijeci, ali i strašna tragedija u Slovačkoj koja je djelovala i na gostujuće igrače i stožer.
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 15. studeni 2019. 19:46

Presica Zlatka Dalića najavljena je za 19.30, a prije domaćina, novinarima su se u Rijeci obratili gosti iz Slovačke - izbornik Pavel Hapal i Marek Hamšik.

Slovački izbornik i kapetan Hamšik izrazili su prvo sućut žrtvama prometne nesreće u Slovačkoj, zbog koje je ovaj petak dan žalosti u toj zemlji. U sudaru autobusa i kamiona bilo je 13 poginulih i dvadesetak ozlijeđenih.


- Nakon što smo saznali za tragediju u srijedu, nastala je velika nesreća u reprezentaciji, izražavamo sućut rodbini, a svima koji su preživjeli da se vrate u normalan život - kazao je Hapal.


Slovački novinar iznenadio ga je podatkom da Hrvatska nikad nije izgubila kvalifikacijsku utakmicu za Euro na domaćem terenu, u 34 nastupa ima 26 pobjeda i osam remija.


- Sretan sam što ste mi to rekli, to ću iskoristiti…


Kakav bi bio osjećaj da kao Čeh odvede Slovake na Euro?


- Dobar. Ali još su pred nama dvije utakmice. Sve je otvoreno.


Kaže da ga ne brine bude li kiša, kao ni moguća odgoda utakmice ubog nevremena u Rijeci.
- Ne razmišljamo o vremenu, međutim, u Šamorinu smo se pripremali po vrlo intezivnoj kiši, pa nam to pomaže. Kiša me toliko ne brine, nadam se da neće biti jak vjetar, da ne bi onemogućavao igru.


Oko sastava nema dvojbe:


- Svi igrači koji su došli zdravi su i nadam se da će biti sve u redu za sutrašnju utakmicu…


Najavio je da ovaj put Slovačka neće igrati jednako otvoreno kao u Trnavi.


- Motivacija je bila i tada na visokoj razini, nije dobro završila utakmica, ali spremni smo za ovaj susret na drugačiji način i pripravni smo za dobru igru te ćemo pokušati pobijediti. Jako sam puno utakmica odigrao gdje su drugi bili favoriti, međutim uspjeli smo dobiti. Vjerujem da će to biti jedna od takvih utakmica. Igrači su spremni dati maksimum. Strategija neće biti usmjerena samo na napad, igra se 90 minuta, bitno je postići gol, a ne primiti nijedan i tako ću postaviti taktiku - zaključio je Hapal.

MAREK HAMŠIK: Nadam se se da će svi preživjeli oporaviti se od ozljeda

Marek Hamšik referirao se na stradale u nesreći u Slovačkoj.

- Pokušat ćemo odigrati što bolju utakmicu da se Slovačka plasira dalje, ali puno je važnije zdravlje i nadam se da će svi preživjeli oporaviti se od ozljeda.

Istaknuo je da su već nekoliko susreta u ovom ciklusu označili presudnima, pa eto i posljednji.

- U svaku smo utakmicu ulazili kao da je zadnja.

Slovaci su nakon Trnave govorili da su previše respektirali Hrvatsku.

- Nije se radilo toliko o respektu, nego Hrvatska stvarno ima dobre igrače, iskoristili su svaku našu pogrešku, mi svoje prilike nismo. Presjekli su nas golovi na kraju prvog djela i početkom drugog. Možda smo odigrali malo preotvoreno.

Vremenska prognoza je loša:

- Vidjeli smo da je teren dobar, a odigrali smo toliko utakmica po kiši, to ne bi smjelo predstavljati problem, igrat ćemo maksimalno bez obzira na vremenske uvjete.

Slovačka se prije deset godina plasirala na SP po vrlo lošem vremena, je li to dobar pokazatelj?

- Snijeg ovdje sigurno neće padati. Napravit ćemo sve da se plasiramo, bio bih vrlo zadovoljan da odigram još jedan veliki turnir sa Slovačkom. (da)

Linker
19. travanj 2024 23:41