REUTERS
KOMENTAR

SAVRŠENA SKUPINA ZA FRAJERE U ovoj skupini Vatreni ovise sami o sebi, odigraju li dobro nitko ih neće zaustaviti! Hoće li i treća biti - sreća?

Savršena skupina za prave frajere na perfektnim nogometnim lokacijama. Već jedva čekamo lipanj
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 01. prosinac 2019. 00:19

Hoće li treća biti sreća? Dvaput smo maštali da na istom stadionu otvorimo veliko natjecanje i zaključimo u finalu, s Berlinom 2006. nismo bili ni blizu, jer ostala nam je samo uspomena na odličnu atmosferu s Brazilom, već po skupini letjeli smo kući. Na Prateru smo dvije godine kasnije dobili Austriju, ali od Pratera do Pratera Hrvatska još jednom nije uspjeli potegnuti nit, na istoj lokaciji Turska ju je presjekla na brutalan način u četvrtfinalu.

Na Wembleyju Vatreni otvaraju Euro 2020., domaćin Engleska bit će gladna revanša za polufinale Svjetskog prvenstva jer Liga nacija nije mogla isprati njihove boli, ali svjetski doprvaci maštat će, Hrvatska ide u misiju “Od Wembleyja do Wembleyja“. S idejom napraviti što nikad nije. Kažu da treći put i Bog pomaže! I prije četiri godine postojala je opcija “Od Pariza do Pariza”, ali tada je nakon Parka prinčeva trebao doći St. Denis... Nije.

Protivnici, pogotovo Engleska i Češka imaju ime, bit će zanimljivo, atraktivno, ali koliko su god svi kvalitetni Hrvatska je uz Tri lava jedan od favorita. Do ožujka i dodatnih kvalifikacija Lige nacija palit će s strasti, gdjekad i niske, zbog mogućeg sudara Hrvata i Srba, prvi put na jednom nogometnom finalnom turniru, iako bi pravi gušt bilo igrati sa Škotima, u njihovu domu.

Rijeka, 161119.
Rujevica, stadion HNK Rijeka.
Nogomet, grupa E, utakmica Hrvatska - Slovacka, kvalifikacije za Europsko prvenstvo EURO 2020
Rezultatom 3:1 Hrvatska izborila Euro 2020 
Na fotografiji: slavlje nakon pobjede.
Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
Srdjan Vrancic / CROPIX

Imaju neke dugove iz 2013. koje bi valjalo poravnati. Pa i Norvežanima nešto nismo naplatili. Tko vjeruje u duhove prošlosti pomislit će da je ta Liga nacija C hrvatski “bermudski trokut” jer Škotska i Norveška “progutale” su izbornike Igora Štimca i Niku Kovača.

Češka ima dovoljan pedigre da je Vatreni ne podcijene, a ne pretjeranu kvalitetu da je ne bismo mogli matirati. Onih 2:2 u St. Etienneu ionako nije bio realan rezultat viđenog na terenu.

Hrvatska na Euro ne ide samo odigrati skupinu, ide pobjeđivati i u nokaut-fazi. Za euforiju neće trebati puno, i uspije li Zlatko Dalić sačuvati poniznost iz Rusije, moglo bi to biti ludo ljeto. Nije savršeno što je Engleska na otvaranju, uvijek je dobro krenuti sa slabijim i pobjedom, ali u konačnici kakva će Hrvatska biti, tako će i proći. U ovoj skupini Vatreni ovise sami o sebi, odigraju li dobro nitko ih neće zaustaviti.

Linker
16. travanj 2024 11:12