REUTERS/Santiago Ferrero
KVALIFIKACIJE ZA EURO

SJAJNA NOGOMETNA VEČER ZMAJEVA, BOSNA I HERCEGOVINA SLAVI ROBERTA PROSINEČKOG Španjolska se ponovno mučila, evo kako su završile sve subotnje utakmice

KVALIFIKACIJE ZA EURO 2020. U subotu su odigrane utakmice 1. kola u preostale tri skupine, zanimljiv je bio ogled Švedske i Rumunjske, Irska je jedva pobijedila Gibraltar, a Bosna i Hercegovina našeg Roberta Prosinečkog srušila je Armeniju
Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 23. ožujak 2019. 23:48

Prva utakmica subotnjeg programa EURO kvalifikacija odigrana je u Tbilisiju gdje se domaćoj selekciji sučelila Švicarska. Gruzija je pokušala čvrstom obranom neutralizirati prednosti gostiju.

Čak 24 udarca uputila je Švicarska prema odličnom vrataru domaćina, a samo dvije lopte završile su iza Lorije. Od prve minute zaigrao je i Mario Gavranović, napadač Modrih izašao je u 61. minuti. Tada su Švicarci vodili 1:0, pogodak je zabio Zuber nakon što je sjajnom dugom loptom Schär izbacio Embola, a napadač Schalkea ostavio je loptu ofenzivcu Stuttgarta koji je lijepo plasirao u suprotni kut s ruba šesnaesterca.

Schär u nesvijesti

Fabian Schär bio je junak utakmice, osim što je pripremio akciju za prvi gol, bio je i asistent za konačnih 2:0. Sve to je napravio nakon što je u 24. minuti pao u nesvijest nakon sudara glavama s Tubidzeom.

- Uopće se ne sjećam ničega tog trenutka. Glava mi još zuji, boli me i u vratu, ali za pobjedu ću podnijeti sve ove bolove - rekao je Schär nakon utakmice.

U drugoj utakmici skupine D Irska je slavila na gostovanju kod Gibraltara. Nije bilo nimalo lagano, jedini pogodak zabio je Hendrick u 49. minuti.

U skupini F u popodnevnom terminu odigrane su dvije utakmice, Švedska je bila bolja od Rumunjske 2:1, a veliku pobjedu ostvarili su nogometaši Malte koji su svladali Farske Otoke. Bila je to prva pobjede ove otočne reprezentacije nakon 16 utakmica. Posljednji skalp bila je Ukrajina u prijateljskom ogledu 6. lipnja 2017. godine. A posljednju službenu utakmicu Malta je dobila 7. lipnja 2013. u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Brazilu, tada su u gostima porazili Armeniju.

Švedska je u Solni svladala Rumunjsku koja je mogla ostvariti više, no nisu iskoristili nekoliko prigoda, vratar Olsen je u trećoj minuti sudačke nadoknade spasio pobjedu domaćinu, nakon što je Sapunaru s dva metra pokušao izjednačiti.

Zanimljivo i treći ogled skupine F završio je s identičnih 2:1 za domaćina. U Valenciji je Španjolska bila bolja od Norveške, koja je u jednom trenutku zaprijetila, ali Ramos je s bijele točke donio tri boda. Furiji.

Soccer Football - Euro 2020 Qualifier - Group J - Bosnia and Herzegovina v Armenia - Stadion Grbavica, Sarajevo, Bosnia and Herzegovina - March 23, 2019  Bosnia and Herzegovina's Rade Krunic celebrates scoring their first goal with team mates            REUTERS/Dado Ruvic
REUTERS

Na sarajevskoj Grbavici Bosna i Hercegovina dočekala je Armeniju, Prosinečki je malo miksao momčad jer su neki igrači načeti, a već u utorak ih čeka važan ogled s Grcima u Zenici. Po jedan pogodak u svakom poluvremenu bio je dovoljan za uspješno otvaranje kvalifikacijskog ciklusa. Amer Gojak ušao je u 82. minuti.

I preostala dva favorita ove skupine slavila su očekivane pobjede, Italija je u Udinama bila bolja od Finske, slično kao i BiH zabijali su po jednom u svakom poluvremenu.

Grci su prošli Lihtenštajn, samo dva puta je domaćin kapitulirao premda su gosti pucali iz svog oružja, imali su čak 30 pokušaja, više od 10 ih je išlo u okvir, a samo su Fortounis i Donis bili uspješni.

REZULTATI I STRIJELCI

SKUPINA D

GRUZIJA - ŠVICARSKA 0-2 (Zuber 57, Zakaria 80)

GIBRALTAR - IRSKA 0-1 (Hendrick 49)

Rezultati by SofaScore

SKUPINA F

ŠVEDSKA - RUMUNJSKA 2-1 (Quaison 33, Claesson 40//Keseru 58)

MALTA - FARSKI OTOCI 2-1 (Nwoko 13, Borg 77pen//Thomsen 90+8)

ŠPANJOLSKA - NORVEŠKA 2-1 (Rodrigo 16, Ramos 71pen//King 65pen)

Rezultati by SofaScore

SKUPINA J

BIH - ARMENIJA 2-1 (Krunić 33, Milošević 80//Mktirjan 90+3pen)

ITALIJA - FINSKA 2-0 (Barella 7, Kean 74)

LIHTENŠTAJN - GRČKA 0-2 (Fourtunis 45+1, Donis 80)

Rezultati by SofaScore

Linker
24. travanj 2024 23:56