Willie Collum
 REUTERS/Bernadett Szabo / REUTERS
SUĐENJE POD POVEĆALOM

ŠKOTSKI SE SUDAC NIJE ISKAZAO! SUDIO JE NEUVJERLJIVO I GRIJEŠIO NA ŠTETU OBJE STRANE Jedna odluka je u konačnici riješila pitanje pobjednika

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 24. ožujak 2019. 21:47

U zahtjevnoj i agresivnoj utakmici punoj kontakt igre škotski arbitar Willie Collum nije se iskazao.

U Budimpešti smo vidjeli neuvjerljivo izdanje 40-godišnjeg profesora teologije iz Glasgowa.

Primarno je ostao sporan kontakt Leovca i strijelca Patkaia za drugi pogodak Mađarske. Jasno je da je Collum sudac engleskog tipa koji zračne dvoboje pušta do krajnjih granica, ali lomit će se koplja oko ove odluke.

U prvom dijelu Collum je dopuštao jaču kontakt igru, posebno na početku dvoboja, ali do kraja poluvremena broj dosuđenih prekršaja došao je do 11, s tim da su Vatreni skrivili čak osam.

Collumu se u prvom dijelu može naći samo jedna, ali velika zamjerka kada je pogriješio pri startu Lovrena nad Dominikom Nagyem pred kaznenim prostorom Vatrenih. U nastavku je prvi žuti karton dodijelio je Dzsudzsaku u 63. minuti zbog neopreznog starta nad Vidom, a drugi Lovrenu zbog prigovora. Do kraja je Collum odsvirao 21 prekršaj uz naglasak da je često izazivao negativne reakcije Vatrenih zbog dopuštanja agresivnije igre Mađara u završnici dvoboja.

POGODAK REBIĆA

Na prvi pogled bila je sumnja u zaleđe, ali ostao je Adam Nagy na lijevom rubu kaznenog prostora čime je strijelac izbjegao nedopuštenu poziciju i sudac je ispravno priznao pogodak za vodstvo Hrvatske u 13. minuti.

Screenshot

Rebić se našao sam pred vratima Gulacsija i sam je gledao prema pomoćniku da bi se uvjerio kako je zastavica ostala spuštena, ali sve je bilo čisto i jasno. Collumov asistent odmah je potrčao prema centru, a Vatreni jedan drugome u zagrljaj.

PREKRŠAJ LOVRENA

U 36. minuti najveća je pogreška Colluma, jer nije vidio kako je stoper Vatrenih neoprezno nagazio Dominika Nagya, skrivio prekršaj na 17 metara i najvjerojatnije izbjegao i žuti karton.

Screenshot

Da je sudac pogriješio jasno je pokazala i ozljeda Nagya koji je zamijenjen zbog težine udarca nakon višeminutnog ukazivanja pomoći na travnjaku. Mađari su oštećeni za opasan slobodan udarac pred samim šesnaestercem Vatrenih.

DVOBOJ LEOVCA I PATKAIA

Rezultirao je pogotkom za vodstvo Mađara, premda je lijevi bek Hrvatske završio na travi nakon skoka s mađarskim veznjakom koji je potom iskoristio prednost i poslao loptu iz blizine iza leđa vratara Kalinića.

Screenshot

Skočili su Patkai i Leovac nakon kornera na drugu vratnicu, Mađar je bio snažniji u tom skoku, ali hrvatski je bek pao u tvom dvoboju, a Collum nije vidio prekršaj već je pokazao Vatrenima na centar. Dvojbena odluka u petercu Hrvatske koja je u konačnici riješila pitanje pobjednika.

Rezultati by SofaScore

Linker
23. travanj 2024 21:22