Foto: Vladimir Dugandzic / CROPIX
Foto: Vladimir Dugandzic / CROPIX

SVI ZA VATRENE

SPLIT JE OVO ČEKAO PUNE ČETIRI GODINE! SUDBINA HRVATSKE RJEŠAVA SE NA POLJUDU Evo kakvu je poruku legenda Hajduka poslala ljudima koji vole Hrvatsku

AUTOR:
  • Dražen Kuzmanić

 • OBJAVLJENO:
 • 12.09.2019. u 19:50

 • HRVATSKA U SPLITU Ivan Buljan, Ivan Gudelj i Ivan Pudar o dvoboju s Mađarskom u listopadu

  Hrvatska je briljantnom predstavom u Trnavi svladala Slovake, jučer nije isto uspjela napraviti protiv Azerbajdžanaca u Bakuu, no nakon ova četiri rujanska boda na gostovanjima izabranici Zlatka Dalića u svojim rukama imaju plasman na Europsko nogometno prvenstvo 2020.

  Tri su utakmice ostale do kraja kvalifikacija, a mnogi su mišljenja da Vatrenima ne  bi trebao biti problem izboriti kontinentalnu smotru. Nakon Bakua, slijede nove akcije, Mađarska u Splitu, a potom Wales u gostima.

   

  Red za Split

  U idealnom scenariju Hrvatska bi pobjedom na Poljudu već mogla biti pred vratima Eura.

  - Ne samo što je rezultat u Trnavi bio odličan nego su motivacija, organizacija i disciplina bile jako pozitivne. Ono što moram naglasiti jest da kada neki od dosadašnjih vođa u reprezentaciji prestanu igrati, mi se ne moramo bojati da ćemo pasti u kvaliteti. Nikako se ne moramo bojati budućnosti. Osobno mi je drago da mali Vlašić ne samo da je dao gol u Slovačkoj, nego je pokazao i da ima potencijal na koji se vrlo ozbiljno može računati. On baš izrasta u pravoga igrača - kazao je Ivan Buljan o utakmici sa Slovacima.

  Naravno, dojmovi nakon Azerbajdžana nisu bili na istoj liniji onih poslije Trnave, a Buljan se okrenuo listopadu i dvoboju s Mađarskom u Splitu.

  - Više je bilo vrijeme da se reprezentacija pojavi i igra u Splitu. Red je i to Split zaslužuje. U raspravu na relaciji Hajduk - HNS ne želim ulaziti niti je želim komentirati. Drago mi je da reprezentacija dolazi u Split, gdje će sigurno imati podršku punog stadiona i nadam se da će sve biti u redu. Nadam se pozitivnom rezultatu s Mađarima te da ćemo se potom kvalificirati na Euro - zaključio je Buljan.

  Ivan Gudelj također je prezadovoljan prezentacijom Vatrenih u Trnavi, no dakako da nije imao mnogo razloga za zadovoljstvo raspletom u Bakuu...

  - Prikazano u Trnavi sigurno je najbolja igra Hrvatske, premda smo na Svjetskom prvenstvu igrali s jačim protivnicima. Slovačka je dobar suparnik, ali je pogriješila što se dodavala u zadnjih 20 metara, što su naši igrači iskorištavali, a oni su griješili. Dalić i stožer izuzetno su ih dobro snimili.

  Kontra Azera nije došlo do reprize Trnave, Vatreni su iz Bakua u Hrvatsku donijeli samo bod  i sada im slijedi domaćinstvo na Poljudu s Mađarskom te bi se s tri boda ojačale šanse za Euro...

  - Nakon ove dvije rujanske utakmice, mi bismo pobjedom nad Mađarskom u Splitu stigli blizu promocije, put bi prema Euru bio otvoren. Nadam se da će se to i ostvariti, jer najbolji smo u skupini - poručio je Gudelj.

   

  Bez puno zabrinutosti

  Nekadašnji vratar Ivan Pudar ističe tri elementa Vatrenih.

  - Kada se gleda utakmica u Trnavi, onda naša ekipa ima tri stvari: to su Modrić, momčad i Dalić. To je kvalitetna cjelina. Modrić je motor u sredini terena čija svaka lopta govori 800 jezika. Igrači su u Slovačkoj ispoštovali sve, a Dalić je iskoristio potencijal svakog igrača i uklopio ih u momčad - govori Pudar, kojeg neriješeni ishod u Azerbajdžanu nije učinio pretjerano zabrinutim.

  - U dobroj smo situaciji prije dolaska u Split. Nadam se da će ljudi koji vole Hrvatsku i nogomet na Poljud doći uživati te da ćemo vrlo brzo potvrditi plasman na Europsko nogometno prvenstvo. Momci su zreli i karakterni te nijedan neće poletjeti - kazao je Pudar.

  1 pobjedu u Splitu ima Hrvatska i to protiv selekcije Gruzije

  7 puta Vatreni su remizirali na Poljudu

  4 utakmice izgubili su Hrvati u Splitu

   

  Iz drugih medija