Dino Perić
 Damir Krajac / CROPIX / CROPIX
SVI SU TU

SVJETSKI DOPRVACI U DALMACIJI, SVE ŠTO UPADA U OČI NEMA VEZE S NOGOMETOM Čovjek s voki-tokijem, zaštitari i policajac odaju dojam nečeg sasvim drugog

Piše: Tomislav JuranovićObjavljeno: 07. listopad 2019. 16:16

Predivan jesenski dan dočekao je "vatrene" u Podstrani, dok su malo-pomalo kapali u hotel Lav, koji će im biti baza sljedećih pet dana. A ispred hotela čovjek s voki-tokijem, tri zaštitara, jedan policajac, na ulazu i policijska kola... Kao da se igra protiv Srbije, a ne Mađarske. Sigurnost je doista prvo što vam padne na pamet, nikako ne nogomet...

Ali, očito se baš ništa ne prepušta slučaju. Kao što se neće ništa prepustiti ni Mađarskoj, nadajmo se.

Dejan Lovren, Domagoj Vida, Dino Perić, Bruno Petković, Dario Melnjak, Mislav Oršić i Mile Škorić stigli su zajedno, letom iz Zagreba, a malo kasnije su automobilom, vjerojatno iz Zadra, stigli i Luka Modrić te Dominik Livaković. Preostali su stizali kasnije, tijekom cijelog dana, ovisno o klupskim obavezama koje su imali tijekom vikenda.

- Do navečer će stići svi - glasila je informacija iz Saveza.

Prilično opušteni i koncentrirani djelovali su naši reprezentativci, očito svjesni prilike kakva im se nudi u četvrtak. Pritisak je velik, ali pobjeda bi ih, jasno, gurnula nadomak plasmana na Europsko prvenstvo. Ona u Walesu bi plasman zacementirala. No polako, prvo treba riješiti Mađare...

- Spremni smo, baš kao što smo i svjesni utakmice. Lijepo je biti u Splitu, lijepo će biti igrati na Poljudu, no važno je da se svi zajedno dobro prirpemimo i slušamo izbornika. Biti ovdje nešto je posebno, a raditi s ovakvim igračima čudesno. Svi mi koji smo ovdje želimo napraviti dobar posao i truditi se maksimalno, ako zatrebamo izborniku - reći će sada već i svojevrsni senator, Osijekov Mile Škorić.

Dok su ostali hitali prema svojim sobama, izbjegavajući brojne zaštitare koji su odavali dojam izuzetno visokog opreza, čekajući poslijepodnevni trening u Omišu, koji je zatvoren za javnost, presretno i pomalo zbunjeno djelovao je novopečeni reprezentativac, kojem su se doista caklile oči od sreće.

- Stvarno sam sretan i uzbuđen. Lijepo je biti ovdje i vidjeti te dečke koje su ostvarili ovakav uspjeh. Biti u reprezentaciji pa to svi želimo kao klinci. Iznenadilo me u neku ruku, kako ne bi, ali eto sad sam tu. Odraditi trening i igrati s ovakvim igračima, stvarno lijep i pomalo nadrealan osjećaj o kojem sam sanjao - kazao je ispred Lava debitant Dino Perić, Dinamov stoper koji je aktiviran nakon ozljede Mateja Mitrovića.

Svi su ujedno čekali i povratnika Ivana Rakitića. Bilo je intrigantno vidjeti kako će ga dočekati suigrači, i u kakvom je on stanju stigao u Dalmaciju, no s obzirom na itinerer i kasniji dolazak, njegov je povratak prošao isključivo u "vatrenom" okruženju.

Linker
19. travanj 2024 00:38