Soccer Football - Euro 2020 Qualifier - Group H - France v Turkey - Stade De France, Saint-Denis, France - October 14, 2019 Turkey players salute after Kaan Ayhan celebrates scoring their first goal REUTERS/Benoit Tessier TPX IMAGES OF THE DAY
REUTERS

POLITIKA I SPORT...

TURCI IZNENADILI SVJETSKE PRVAKE, A ONDA OPET ŠOKIRALI SVJETSKU JAVNOST Opet su pozdravili navijače onako kako to najstrože zabranjuje Uefa

AUTOR:
  • Sportske Novosti

 • OBJAVLJENO:
 • 14.10.2019. u 23:22

 • Nakon što su pobijedili Albaniju, nogometaši Turske su podigli prašinu kada su prije tri dana "vojnički" pozdravili navijače, a sad su opet sve ponovili

  Svjetski prvak Francuska je na svom Stade de Franceu igrala 1-1 (0-0) protiv Turske, a tim rezultatom oba sastava su napravila dodatni korak ka prolasku na EURO iz skupine H. Francuska je povela golom Girouda (76), no vrlo brzo potom poravnao je Ayhan (81).

  Turska i Francuska sada imaju po 19 bodova, četiri više od trećeg Islanda, a do kraja kvalifikacija ostala su još dva kola.

  Nakon što su pobijedili Albaniju, nogometaši Turske su podigli prašinu kada su prije tri dana "vojnički" pozdravili navijače, a sad su opet sve ponovili.

   

  Neki francuski političari čak su tražili da se utakmica zabrani, no ona se odigrala, a na kraju susreta - isti scenarij.

  To su učinili u znak podrške turskoj vojsci "koja u Siriji sudjeluje u antiterorističkim akcijama", a kako Turci tumače napad na Siriju i položaje Kurda koji su najviše sudjelovali u borbi protiv Islamske države na području te zemlje.

  Uefa je na potezu, u svakom slučaju...

  Tagovi
  Iz drugih medija