Foto: Paun Paunovic / CROPIX
KALKULACIJE UOČI RUJEVICE

U SAMO TRI OD 81 MOGUĆE KOMBINACIJE HRVATSKA NEĆE VIDJETI EUROPSKO PRVENSTVO Za bookmakere su Vatreni već na Euru

Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 16. studeni 2019. 22:02

Bookmakeri nemaju dvojbi, za njih je Hrvatska već praktički dio Europskog prvenstva 2020. godine. Koeficijent na Vatrene kreće se između 1,06 i 1,10. Ne da će se plasirati na Euro dogodine, već da će osvojiti prvo mjesto u skupini. Slovačka je za kladioničare drugi favorit, Wales treći, Mađarska četvrti...

Sve bi trebalo biti završeno već na Rujevici, u subotu iza 22.30 Hrvatska bi u džepu trebala imati vizu za svoj šesti nastup na kontinentalnoj smotri najboljih. Za to joj igraju dva rezultata, pobjeda i remi protiv Slovaka odvode momčad Zlatka Dalića u boj za naslov prvaka Europe. Poraz definitivno ne bi bio dobra opcija, iako bi i nakon njega nada još uvijek postojala.

Naprave li Slovaci senzaciju u Rijeci, Hrvatskoj istog dana, nekoliko sati ranije, može pomoći Nikola Jurčević, čiji Azerbajdžan dočekuje Wales. Ne ostvare li Velšani pobjedu, više nikako neće moći preskočiti Hrvatsku. Ta Jurčevićeva usluga bi, doduše, mogla biti i medvjeđa, jer bi onda Wales u utorak bezvoljan i demotiviran dočekao Mađarsku, bez ikakvih izgleda za odlazak na Euro. A Mađari bi se u takvom raspletu pobjedom u Cardiffu probili ispred Hrvata. Onda bi Jurčević opet morao pomoći. U utorak Slovačkoj u goste u Trnavu dolaze Azeri, koji bi održali Hrvatsku na drugom mjestu uzmu li barem bod.

Uglavnom, svi suparnici osim Hrvatske za sigurni odlazak na Euro trebaju maksimalni ulov. Slovačka mora pobijediti Hrvatsku i Azerbajdžan, Wales Azerbajdžan i Mađarsku, a Mađarska Wales.

U četiri utakmice do kraja ostala je još 81 kombinacija različitih ishoda. U 78 njih Hrvatska će se plasirati na turnir najboljih europskih reprezentacija, u točno pola s njom na Euro ide Mađarska, u 27 Slovačka, a u tek osam Wales. Te tri kombinacije u stvari su samo jedna; Hrvatska neće otići na Euro samo ako izgubi od Slovačke, koja potom mora dobiti i Azerbajdžan, a Mađarska trijumfira u Cardiffu protiv Walesa. Tri su kombinacije zbog toga što su (u nebitnoj utakmici u ovakvom raspletu) na utakmici Azerbajdžan - Wales moguća sva tri znaka.

Kako Hrvatska ide na Euro ako izgubi od Slovačke:

1. Ako Slovačka ne svlada i Azerbajdžan

2. Ako Mađarska ne trijumfira u Walesu

Linker
19. travanj 2024 12:18