Soccer Football - Euro 2020 Qualifier - Group A - Montenegro v England - Podgorica City Stadium, Podgorica, Montenegro - March 25, 2019 England's Raheem Sterling celebrates scoring their fifth goal Action Images via Reuters/Carl Recine TPX IMAGES OF THE DAY - RC15B77551A0
Action Images via Reuters/Carl Recine

RUŽNE SCENE U SUSJEDSTVU

UEFA REAGIRALA I ZBOG SRAMOTE U PODGORICI EKSPRESNO POKRENULA DISCIPLINSKI POSTUPAK Crnoj Gori prijeti kazna, iz FARE-a tvrde da imaju dokaze

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 26.03.2019. u 14:30

 • Disciplinska komisija Europske nogometne federacije (UEFA) pokrenula je disciplinski postupak protiv Crne Gore zbog rasističkog ponašanja njezinih navijača za vrijeme utakmice protiv Engleske u kvalifikacijama za EURO 2020.

  Engleska je u Podgorici pobijedila Crnu Goru sa 5-1, no utakmicu su obilježili rasistički povici s tribina upućeni tamnoputim engleskim nogometašima Dannyju Roseu, Callumu Hudsonu-Odoiju, te Raheemu Sterlingu.

  "Vrijeme je da nadležni poduzmu nešto ozbiljno," kazao je Sterling nakon utakmice.

  Organizacija koja se bori protiv diskriminacije i nejednakosti u nogometu (FARE) navela je kako ima dokaze za rasističke ispade crnogorskih navijača.

  "Naš promatrač je bio prisutan i prikupio je dokaze, a pohvaljujemo reakcije engleskih nogometaša," poručili su iz FARE-a.

  Nogometni savez Crne Gore pod istragom je i zbog pirotehnike i ubacivanja raznih predmeta na teren, a kazna će biti poznata 16. svibnja.

  Iz drugih medija