Screenshot: Reddit
DRAMA DO SAMOGA KRAJA

RONALDO I DRUŠTVO STREPILI DO ZADNJE MINUTE, PA JEDVA IZBORILI EURO Srbija je 20 minuta imala završni turnir u svojim rukama, ali je 'izvisila'

Nogometna reprezentacija Srbije odigrala je svoj posljednji kvalifikacijski susret, i to protiv Ukrajine u Beogradu. Konačan je rezultat bio 2:2, a nisu ni dočekali kiks Portugala kod Luksemburga te su ciklus završili na trećemu mjestu s 14 bodova. Portugal je s 2:0 slavio u gostima te je sa 17 bodova kvalifikacije okončao na drugome mjestu, a prvo mjesto ostvarili su Ukrajinci koji su predvođeni legendarnim Andrijem Ševčenkom na klupi skupili ukupno 20 bodova. Prvi protivnik reprezentaciji Srbije u Ligi nacija bit će Norveška.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 17. studeni 2019. 16:23

Dramatičan je bio rasplet u kvalifikacijskoj skupini B za plasman na Europsko prvenstvo 2020. godine.

Aktualni europski prvak Portugal izborio je plasman na Europsko prvenstvo 2020. godine i branit će naslov prvaka osvojen 2016. godine u Francuskoj.

U susretu posljednjeg kola skupine B Portugal je na gostovanju daleko teže nego što se očekivalo pobijedio Luksemburg s 2:0 osvojivši drugo mjesto u skupini iza Ukrajine koja je već ranije izvadila vizu za EURO.

Srbija, koja je također bila u igri za drugu poziciju, priželjkivala je kiks Portugala, međutim Cristiano Ronaldo i društvo nisu napravili pogrešku premda nisu briljirali. Srbiji ne bi pomogao niti remi Portugala jer je u Beogradu odigrala 2:2 protiv Ukrajine primivši drugi gol u trećoj minuti sudačke nadoknade.

Od ranije je plasman na Euro bila osigurala Ukrajina, a danas se tražio drugi izravan putnik.

Golom Dušana Tadića iz jedanaesterca u 9. minuti susreta Srbija je imala plasman na Euro nekih pola sata. Naime, u tim je trenucima u Luksemburgu bilo 0:0. Onda je za Portugal zabio Bruno Fernandes za vodstvo 1:0.

Zatim je Jaremčuk izjednačio na 1:1 i tu su srpskim nogometašima sve lađe potonule. Međutim, početkom drugoga dijela nadu je vratio Mitrović nakon sjajnog dodavanja Dušana Tadića.

Sve dvojbe oko pitanja pobjednika razriješio je Cristiano Ronaldo golom u 86. minuti, njegovim jedanaestim u osam susreta. A da bi nevolja po srpsku reprezentaciju bila veća, džoker s klupe Besjedin pogodio je u sudačkoj nadoknadi za 2:2 te je time Ukrajina bez poraza završila ciklus kvalifikacija.

Na koncu je Ukrajina osvojila prvo mjesto u skupini s 20 bodova, a dalje ide i Portugal koji je skupio 17 bodova. Srbija je osvojila treće mjesto s 14 bodova, a novu priliku za EURO tražit će u play-offu. Slijede Luksemburg (4) i Litva (1).

Do sada je plasman na Europsko prvenstvo izborilo 17 reprezentacija, među kojima i Hrvatska. Vizu za EP izvadili su i Austrija, Belgija, Češka, Engleska, Finska, Francuska, Njemačka, Italija, Nizozemska, Portugal, Poljska, Rusija, Španjolska, Švedska, Turska i Ukrajina.

REZULTATI, skupina B

Luksmeburg - Portugal 0-2 (Bruno Fernandes 39, Cristiano Ronaldo 86)

Srbija - Ukrajina 2-2 (Tadić 9-11m, Mitrović 56 / Jaremčuk 33, Besedin 90+3)

LJESTVICA:

1. Ukrajina 8 6 2 0 17-4 20

2. Portugal 8 5 2 1 22-6 17

3. Srbija 8 4 2 2 17-17 14

4. Luksemburg 8 1 1 5 7-16 4

5. Litva 8 0 1 7 5-25 1

SRBIJA - UKRAJINA 2:2 (Tadić 9' p., Mitrović 56' / Jaremčuk 32', Besjedin 90'+3')

SRBIJA: Rajković - Rodić, Kolarov, Milenković, Ni. Maksimović - Ne. Maksimović, Gudelj - Radonjić, Ljajić, Tadić - Mitrović

UKRAJINA: Pjatov - Mikolenko, Krivcov, Matvijenko, Karavajev - Sidorčuk - Jarmolenko, Malinovski, Kovalenko, Ciganov - Jaremčuk

----------------------------------------------------------

TIJEK SUSRETA:

KRAJ UTAKMICE!

90'+3' - GOOOL! Nakon 'flipera' po šesnaestercu lopte se dočepao Besjedin i smjestio je u donji desni kut za novo izjednačenje! Srbija je ostala bez plijena i morat će preko Lige nacija tražiti prolaz na Euro.

Screenshot

90' - Igrat će se tri minute sudačke nadoknade.

88' - Napravio je i Ševčenko svoje izmjene. Umjesto Kovalenka, Cigankova i Malinovskoga ušli su Šepelev, Besjedin i Škakov.

86' - Portugalci su potvrdili pobjedu, strijelac je u završnici bio Cristiano Ronaldo.

82' - Ispucao je srpski trener Ljubiša Tumbaković sve tri izmjene. Izašli su Ljajić, Maksimović i Radonjić, priliku su dobili Gaćinović, Milivojević i Milinković-Savić.

72' - Velika šansa za Srbiju! Šutirao je Mitrović iskosa, a Pjatov još jednom intervencijom spašava Ukrajince.

Screenshot

56' - GOOOL! Tadić je napravio pravu pomutnju u ukrajinskim redovima i pronašao samog Mitrovića na drugoj vratnici koji iz blizine pogađa mrežu! Srbija sada ima bod manje od Portugala te i dalje drži treće mjesto, čeka se kiks Cristiana i društva kod autsajdera Luksemburga.

50' - Kakva obrana Andrija Pjatova! Ljajić je zaprijetio s desetak metara iskosa, a ukrajinski je vratar pokazao da i u 35. godini još uvijek ima izvrsne reflekse!

46' - Počelo je drugo poluvrijeme. Nema promjena u sastavima.

KRAJ PRVOGA POLUVREMENA

45' - Igrat će se jedna minuta sudačke nadoknade.

45' - Mogli su sada Ukrajinci i povesti! Jaremčuk je sjajno opalio s vrha šesnaesterca, a Rajković još jednom spašava! Malo je nedostajalo da gosti dođu u vodstvo...

39' - Portugal je došao u vodstvo, pogodak je postigao Bernardo Fernandes nakon sjajnog dugačkog dodavanja Bernarda Silve. Srbiji je Euro trenutno jako daleko.

32' - GOOOL! Kovalenko je lijepo proigrao Cigankova na desnom boku koji centrira isprve, a Jaremčuk bježi srpskoj obrani i glavom iz blizine pogađa za izjednačenje. Sada se situacija mijenja... Ukrajinci i dalje drže vrh ljestvice s 20 bodova, Portugal ima 15, a Srbija mora ići na pobjedu jer ovakvim razvojem situacije drži treće mjesto s 14 bodova.

Screenshot

30' - Srbi jednim okom gledaju i utakmicu u Luksemburgu gdje Portugalu treba pobjeda za plasman na Euro. Zasad su Luksemburžani imali čak četiri velike šanse, međutim mreže i dalje miruju.

26' - I opet su Ukrajinci zamalo izjednačili! Jarmolenko je došao do odbijanca i pucao po golu, međutim odbilo se to od vratnice... imali su puno sreće sada srpski nogometaši.

20' - Šansa za Ukrajince! Jarmolenko je pucao s vrha šesnaesterca, a Rajković to brani!

Screenshot

9' - GOOOL! Tadić je šutirao po golu s ruba šesnaesterca, a Matvijenko je udarac zaustavio rukom. Tadić je i izveo najstrožu kaznu - lopta u jednu, Pjatov u drugu stranu i Srbi imaju rezultat koji ih vodi na Euro.

1' - Počela je utakmica u Beogradu. Glavni sudac je Škot Bobby Madden.

----------------------------------------------------------

14.00: Objavljeni su službeni sastavi.

Linker
22. travanj 2024 04:22