Reuters
KVALIFIKACIJE ZA EURO

GOL DINAMOVCA NIJE POMOGAO Reprezentacija Roberta Prosinečkog izgubila u Ateni, plasman na Euro najvjerojatnije će loviti preko rezervne opcije

Bosna i Hercegovina poražena je s 2:1 u Grčkoj što znači da je momčad Roberta Prosinečkog najvjerojatnije izgubila šansu za plasman na Europsko prvenstvo preko ovih kvalifikacija, kao najizglednija opcija ostaje im još play-off Lige nacija.
Piše: Igor MarinovićObjavljeno: 15. listopad 2019. 21:36

GRČKA - BOSNA I HERCEGOVINA 2:1 (Pavlidis 30', Kovačević 88' a.g. / Gojak 35')

Iz kvalifikacijske skupine J na Euro odlazi Italija kao prvoplasirana momčad skupine, i jedina uz Belgiju koja je i dalje stoposotna, te Finska kao drugoplasirana. Bosna i Hercegovina će svoj put na Euro morati tražiti kao i mnogo puta do sada - kroz dodatne kvalifikacije.

Nakon što je Finska dobila Armeniju s 3:0 bilo je jasno da BiH samo pobjeda kod Grčke u Ateni produžuje nadu za drugo mjesto, no samo nekoliko dana nakon sjajne igre i velike pobjede nad Finskom (4:1) momčad Roberta Prosinečkog posve je podbacila kod Grčke, koju su u ovim kvalifikacijama dobivali svi osim Lihtenštajna i - Bosne i Hercegovine.

Screenshot

Iako bez ikakvih šansi da se plasiraju dalje Grci su nadigrali BiH i pobijedili je s 2:1, zatvorivši Prosinečkom i njegovim igračima vrata Eura, barem kroz kvalifikacije. Naime, BIH reprezentaciji ostaje jedina nada kroz dodatne kvalifikacije koje su zaslužili osvojivši svoju skupinu Ligi nacija. Iako u kvalifikacijama imaju odigrati još dvije utakmice, izgledi im praktično ne postoje, jer Finska u sljedećem kolu dočekuje Lihtenštajn i očekivanom pobjedom će i teoretski osigurati drugo mjesto.

Soccer Football - Euro 2020 Qualifier - Group J - Bosnia and Herzegovina v Finland - Bilino Polje Stadium, Zenica, Bosnia and Herzegovina - October 12, 2019  Bosnia and Herzegovina's Miralem Pjanic celebrates scoring their second goal with team mates  REUTERS/Dado Ruvic - RC11CD4E9E20
Screenshot: Reddit

Da je Olimpijski stadion u Ateni bio pun bila bi razumljiva bojažljivost gostujućih igrača, no bio je sablasno prazan pa nije jasno čega su se ‘prepali’ gosti. Iako su oni bili ti koji su jurili rezultat, kojima je trebala pobjeda po svaku cijenu, BiH igrači prepustili su inicijativu Grcima koji su u prvom poluvremenu bili bolja momčad i svoju bolju igru okrunili su golom Pavlidisa u 30. minuti. Zapravo je za Roberta Prosinečkog i njegove igrače samo puka sreća što su brzo izjednačili preko Amera Gojaka, koji je iskoristio odličnu asistenciju Seada Kolašinca, jer su imali puno bolji rezultat nego su zaslužili.

Ni drugo poluvrijeme nije bila drugačija priča, Grčka je bila bolja, Grčka je stvarala prilike, a samo su odlični vratar Ibrahim Šehić i dvije vratnice zaslužne što domaćin nije poveo. Ipak, kad Grci nisu uspjeli svladati Šehića jeste njegov igrač.

Adnan Kovačević je dvije minute prije isteka regularnog vremena skrenuo loptu u svoju mrežu i tako okončao BiH agoniju u Ateni.

Screenshot

Ostali rezultati:

Gibraltar - Gruzija 2-3 (Casciaro 66, Chipolina 74 / Haraišvili 10, Kankava 21, Kvilitaia 84)

Švicarska - Irska 2-0 (Seferović 16, Duffy 90+3-ag)

Švedska - Španjolska 1-1 (Berg 50 / Rodrigo 90+2)

Rumunjska - Norveška 1-1 (Mitrita 62 / Sorloth 90+2)

Farski Otoci - Malta 1-0 (Baldvinsson 71)

Izrael - Latvija 3-1 (Dabbur 16, 42, Zahavi 26 / Kamešs 40)

Armenija - Finska 0-3 (Jensen 31, Pukki 61, 88)

Lihtenštajn - Italija 0-5 (Bernardeschi 2, Belotti 70, 90+2, Romagnoli 77, El Shaarawy 82)

Linker
17. travanj 2024 08:41