REUTERS
INFO IZ PRVE RUKE

VATRENI, OPREZ! ZVIJEZDA INTERA I SLOVAČKE NAKON OKRŠAJA S MAĐARIMA OTKRIVA: 'Opet se bacao, simulirao, a sudac je na to nasjedao'

SLOVAČKA Zanimljivo upozorenje stopera Intera i slovačke reprezentacije Milana Škriniara uoči okršaja Mađarske i Hrvatske u grupi E kvalifikacija za EURO
Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 24. ožujak 2019. 15:13

Uspješno je počela nova slovačka era u kojoj je novi izbornik Pavel Hapal ostao bez trojice umirovljenih igrača, Škrtela, Hubočana i Nemeca. Dobili su Slovaci u Trnavi Mađarsku s 2:0 i nakon prvog kvalifikacijskog dana u našoj skupini E zasjeli na vrh ljestvice.

- Bio je to vrlo dobar nastup, a posao nije bio lak. Igrali smo bez klasičnog napadača, no Ondrej Duda dobro je obavio posao. Veseli me i što nismo primili pogodak. U nedjelju igramo u Walesu i imamo manje vremena za regeneraciju od našeg suparnika, ali vjerujem da ćemo se uspješno pripremiti za uspjeh - kazao je Hapal.

Većina slovačkih medija kao najboljeg na travnjaku istaknula je Alberta Rusnaka, 24-godišnjeg ofenzivnog veznjaka, asistenta i strijelca. Njega je kao 16-godišnjaka iz Košica doveo Manchester City, no nije opravdao velika očekivanja. Od 2017. igra u MLS-u, član je momčadi Real Salt Lake.

REUTERS/Radovan Stoklasa
REUTERS

- Osjećaj je sjajan jer smo pobijedili i to je najvažnije. Sretan sam i zbog svog prvog gola u kvalifikacijskim utakmicama. Igranje bez klasičnog napadača ima svoje prednosti i mane, ali protiv Mađara je to dobro funkcioniralo, pogotovo u drugom dijelu - kaže Rusnak.

Pobjeda protiv Mađarske digla je raspoloženje u slovačkim redovima, nakon utakmice na ulicama Trnave navijači su glasno i raspjevano slavili pobjedu svojih ljubimaca. Milan Škriniar, stoper iz Intera, vodio je velike bitke, fizičke i verbalne, s napadačem Mađara, suigračem Andreja Kramarića iz Hoffenheima, 193 centimetra visokim Adamom Szalaijem.

- Marek Hamšik i ja sucu smo rekli da je Szalai velik i jak, ali da se voli bacati, padati na travnjak. Opet je to radio, a sudac je često na to nasjedao - kaže Škriniar.

Rezultati by SofaScore

Linker
20. travanj 2024 15:25