Damir Krajac / CROPIX
REAKCIJE IGRAČA

VATRENI PONOSNI NAKON UTAKMICE DOSTOJNE SVJETSKIH DOPRVAKA Vlašić nahvalio kapetana: 'Modrić nam je svima dao podršku...'

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 07. rujan 2019. 02:32

Hrvatska je odigrala sjajnu utakmicu u Trnavi, dostojnu svjetskih doprvaka. Pravo je čudo što Slovaci nisu i teže stradali (0:4).

Nikola Vlašić zabio je prvi gol za A reprezentaciju.

- Jedan ću dres zadržati za uspomenu na ovaj susret, a drugi možda pokloniti prijatelju – komentirao je Vlašić jer dobili su samo dva.

Dugo se činilo da lopta neće u vrata, a onda je on probio led.

- Bili smo bolji, no nismo zabili. Pogodak je došao u pravom trenutku, kasnije smo imali isto puno prilika, moglo zabiti i više. Nisam igrao puno utakmica za Hrvatsku, ali ovo je bila i odlična atmosfera. Zadovoljan sam svojom igrom, lakše mi je igrati na polušpici i kad dobivaš lopte u noge od Modrića i Brozovića. Bilo je lakše nego što sam mislio. Izbornik je rekao da se ne smije ponoviti Mađarska, koja na sve boli. Htjeli smo pokazati da možemo odigrati odlično, što smo učinili. Nismo im htjeli dopustiti nikakvu šansu.

Dokazali ste se kao svjetski doprvaci.

- Godi što mi mladi imamo sve bolje pozicije. Na nama je da to iskoristimo. Rijetko kad je bilo hrvatskom nogometu da talentirani mladi igrač ne dobije šansu.

Slovaci?

- Ne možemo reći da su loši, no zaustavili smo im vezni red, što je srce momčadi. Modrić nam je svima dao podršku, meni je rekao da igram svoju igru, ulazim u međuprostor, a on će mu dodati. Vjeruje u nas mlade.

Borna Barišić je priznao kako se malo zabrinuo nakon silnih promašaja u prvom poluvremenu.

"Malo smo se zabrinuli. Tri puta smo pogađali okvir gola i imali smo još nekoliko odličnih prilika, Ali bili smo uporni, držali smo koncentraciju u obrani, a prema naprijed smo bili odlični. Slovačka ima odličnu ekipu, ali bila je ovo jedna od naših boljih predstava nakon svjetskog prvenstva. Ako ne i najbolja, bila je ovo vrhunska igra," kazao je branič Glasgow Rangersa.

Za tri dana slijedi novi ispit. Gostovanje u Bakuu i prilika da se novim pobjedom sasvim približimo plasmanu na Europsko prvenstvo.

"Ovo je putokaz kako trebamo igrati. Nema previše euforija. Ovo je prvo poluvrijeme kvalifikacijskog ciklusa i odlično smo ga odradili. Sada idemo na još jedno teško gostovanje."

Hrvatska je sada u prilici već u listopadu osigurati plasman na EP.

"To nam je i cilj," dodao je Barišić.

Premda nije imao previše posla, Dominik Livaković je nekoliko puta odlični intervenirao.

"Izgleda da je mi je Trnava sretna, prvo sam ovdje pobijedio s Dinamom, a potom i s reprezentacijom. Ova pobjeda nam puno znači u borbi za prvenstvo, no za tri dana nas očekuje teška utakmica s Azerbajdžanom. Moramo i tamo pobijediti," kazao je vratar hrvatske vrste i zagrebačkog Dinama.

Linker
20. travanj 2024 13:49