Hrvatska
 Damir Krajac / CROPIX
OPET SU SE VRATILE SLIKE SA SP-A

VATRENI SU PONOVNO ČITAVOM SVIJETU POKAZALI DA SU JEDNI OD NAJBOLJIH Dalić i njegovi dečki su nešto posebno, a jedan je čovjek pokazao da je sami vrh!

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 07. rujan 2019. 09:51

Jučer smo opet bili u Rusiji, u Kalinjingradu, Nižnji Novgorodu, Sočiju.. Opet su nam se vratile slike sa Svjetskog prvenstva. Da, to je bila Hrvatska iz Rusije. Ili ako hoćete, najbolja Hrvatska nakon Rusije. Ma, niti u nekim utakmicama u Rusiji nismo vidjeli ovakve Vatrene. Što je to napravio izbornik Zlatko Dalić da su njegovi momci ovako izgledali? Bravo izborniče, opet ste uspjeli, opet ste poslali poruku svijetu da smo tu, da smo među najboljima.

Teško je bilo izdvojiti neku posebnu priču s utakmice, jer bilo ih je puno. Jedna jest svakako činjenica da su Dalićevi dečki u toj apsolutnoj dominaciji promašivali previše prilika. Brozović je pogodio gredu, Perišić gredu i vratnicu. Pomislili smo tada, o Bože negdje će nas Slovaci kazniti za ovo. No, tada se ukazala prva velika priča iz Trnave. Ona se zove - Nikola Vlašić! Zabio je svoj prvi pogodak za Vatrene u trenutku kad je to bilo najpotrebnije.

Niksi je bio okidač pobjede, da on nije fantastično pogodio, tko zna... Svojim pogotkom postao je šesti najmlađi strijelac u povijesti Vatrenih. Zabio je jučer s 21 godinom, 11 mjeseci i 2 dana. Ispred njega su rekorder Ivan Rakitić koji je zabio s 19 godina, 6 mjesec i 2 dana, na drugom mjestu Niko Kranjčar, trećem Darijo Srna, četvrti je Luka Modrić, peti Marcelo Brozović... Ali pustimo sad statistiku, jer jučer je Hrvatska bila sjajna u svim segmentima. Zar vrhunska priča nije bio Dejan Lovren? Čovjek koji nije odigrao niti minute za Liverpool?

Ali kad igra za Vatrene, Lovren je jednostavno sjajan. Opet je bio lider, odigrao je bez greške, postigao pogodak. Dejan je bio jedan od junaka, čovjek bez kojeg Vatreni ne mogu. Perišić je pokazao zašto će biti veliki adut Bayerna i Nike Kovača... Luka Modrić jučer možda nije bio u prvom planu ali znamo što on znači, da je uz Lovrena lider.

A Bruno Petković? E taj Dinamovac je jučer odigrao utakmicu života. Kakva je on samo priča, čudesna, nevjerojatna. Ma nećemo ponavljati kako je nakon duge golgeterske stanke stigao u Dinamo, mnogi nikad nisu niti čuli za njega. A onda se lansirao u orbitu kod Nenada Bjelice. Rastao je iz utakmice u utakmicu, Bruno je iz dana u dan postajao sve bolji igrač. Jučer je pokazao da je - vrh! Dvije akcije koje je pokazao Petković su jednostavno čudesne.

Na razini Messija i Ronalda. U prvoj je predriblao četiri igrača, valjao ih je kao na haklu, ali nije imao sreće, Dubravka mu je obranio i spriječio sigurno najljepši pogodak dosadašnjih kvalifikacija. Ali vratilo mu se u drugom poluvremenu. Kao mađioničar kojem ne možete razumjeti trik, izvrtio je obranu Slovaka, napravio smiješnim Škriniara, stopera Intera koji vrijedi 60 milijuna eura. Koliko onda vrijedi Petković?

Izdvojena priča s utakmice u Trnavi? Pa to je - Hrvatska! Izdvojena od svega, Vatreni u koje su neki već počeli sumnjati. Gospodo, prestanite sumnjati, taj Zlatko Dalić i njegovi dečki su nešto posebno. Toliko daleko od svih problema koje muče ovu državu. Naklon do poda vice-prvaci svijeta!

Linker
16. travanj 2024 14:54