REUTERS
PEH ZA PEHOM

VELIKA NESREĆA ZA MAĐARSKU I DOBRE VIJESTI ZA VATRENE! Mađarima nedostaje pola prve momčadi, otpao je i junak velike pobjede protiv Hrvatske

Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 07. listopad 2019. 19:48

Nije bilo osmijeha na licu izbornika reprezentacije Mađarske, Talijana Marca Rossija, tijekom okupljanja igrača uoči utakmica s Hrvatskom (četvrtak, Split, 20.45) i Azerbajdžanom (nedjelja, Budimpešta, 18 sati).

Naime, u nedjelju navečer, u kamp mađarske reprezentacije u Telkiju, mjestašcu udaljenom desetak kilometara od Budimpešte, nisu došli ozlijeđeni Krisztian Tamas (MOL Fehervar) i Dominik Szoboszlai (RB Salzburg)! Ozlijeđen je i Barnabas Bese (Le Havre), ali stigao je u Telki i odmah je poslan u Budimpeštu na pregled magnetskom rezonancijom, kako bi se ustanovila težina ozljede.

Suočavanje s nevoljama

Osim spomenutih ozlijeđenih igrača, prije nekoliko je dana, također zbog ozljede, otpao i Mate Patkai, a podsjetimo da pravo nastupa protiv Hrvatske nemaju još i Botond Barath (suspenzija zbog crvenog kartona) i Adam Nagy (suspenzija zbog tri žuta kartona)... Rossi je stoga naknadno u reprezentaciju pozvao Endrea Botku (Ferencvaros) i Ferenczija Janosa (Debreceni)...

- Ovo što nam se događa daleko je od idealne situacije. Ali, nemamo baš ništa od “plakanja”, ništa se neće poboljšati i moramo se suočiti s ovim problemima i vjerovati u zdrave igrače koje imamo u svlačionici. Pred nama su dvije teške zadaće, nadam se da će moji nogometaši odgovoriti izazovima na pravi način - rekao je Rossi nakon okupljanja reprezentativaca.

Do prije mjesec dana Mađari su bili u sjajnoj poziciji na ljestvici u našoj skupini, no domaći poraz protiv Slovačke (1:2) vratio ih je nekoliko koraka unatrag i sad je još kako upitan njihov plasman u završnicu Eura 2020. godine. U mađarskim se medijima kalkulira i prognozira što bi se moglo dogoditi u posljednje tri utakmice (Wales ima još četiri dvoboja) i po svemu sudeći Mađarima bi odlučna utakmica mogla biti ona posljednja, protiv Walesa u gostima.

Pravo na optimizam

A uoči dvoboja s Hrvatskom, napadač Freiburga Roland Sallai kaže:

- Pred nama je velika utakmica. Nije uopće prijeporno da je Hrvatska favorit, ali i taj je favorit u ožujku pao u Budimpešti, a izgubio je prije mjesec dana i dva boda u Azerbajdžanu. Stoga imamo pravo na optimizam, papirnate su prognoze jedno, a igra na terenu nešto sasvim drugo, u nogometu se to bezbroj puta pokazalo. Svoj optimizam crpimo iz budimpeštanske pobjede protiv Hrvata, na toj smo utakmici pokazali da možemo parirati svjetskim doprvacima. Bili smo disciplinirani i odlično organizirani, izbornik Marco Rossi složio je tada dobru taktiku, vjerujem da će nas dobro taktički pripremiti i za splitski okršaj - kaže Sallai dodajući:

- Ove sezone moj je Freiburg najugodnije iznenađenje Bundeslige, dijelimo treće mjesto, nakon sedam odigranih kola, s Bayernom, Leipzigom, Schalkeom i Leverkusenom, svi imamo po 14 bodova. A recept za uspjeh je jednostavan: vjerujemo u sebe, nikome ne priznajemo da je bolji sve dok to ne dokaže na travnjaku! Prava smo momčad, “ginemo” jedan za drugoga, hrabri smo i prepuni samopouzdanja, nikoga se ne plašimo! Takva mora biti i reprezentacija Mađarske, pred nama su utakmice u kojima se moramo do posljednjeg daha boriti za svoju zemlju i izboriti nastup na Euru, moramo pokazati da ponosno nosimo nacionalni grb na dresu - rekao je nadahnuti Sallai.

Linker
19. travanj 2024 15:09