REUTERS/Bernadett Szabo
POGLEDAJTE SVE REZULTATE

VELIKI OKRŠAJ RIVALA U KVALIFIKACIJAMA Hrvatska je samo nakratko izgubila prvo mjesto, stanje u našoj skupini sad je dodatno zakomplicirano

KVALIFIKACIJE ZA EURO 2020 Hrvatska je nakon slovačkog slavlja u Budimpešti zadržala prvo mjesto u skupini E. Čeka nas luda jesen na terenima u grupi iz koje će dvije prvoplasirane reprezentacije moći na kontinentalnu smotru.
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 09. rujan 2019. 22:47

Mađarska je nakon kiksa Hrvatske u Bakuu imala priliku ponovno preuzeti vodstvo u našoj skupini, no nije uspjela iskoristiti prednost domaćeg terena. Štoviše, izgubila je u Budimpešti i to rezultatom 2:1 od Slovačke koju su Vatreni pred par dana razbili u Trnavi. Slovaci su se brzo oporavili od visokog poraza i nastavili tradiciju protiv susjeda Mađara koji ih još nikad nisu pobijedili, a u ovim kvalifikacijama su protiv njih dvaput slavili. Konačni ishod ostavio je Hrvatsku na čelu ljestvice, s bodom više od Slovačke i Mađarske koje nam dolaze u goste.

Mađarska je u prvom poluvremenu više napadala, Slovaci su se orijentirali na čuvanje nule. Gostujući vratar Dubravka obranio je udarce Szoboszlaija i Szalaija, da bi gosti iz prve prave prilike došli u vodstvo. Mak je u 40. minuti poentirao nakon akcije u kojoj je Boženik bio u zaleđu, no španjolski suci nisu reagirali. Kako u kvalifikacijama nema VAR-a, Lahoz je pokazao na centar.

Nastavak je bio bolji i sadržajniji. Brzo se vratila Mađarska, 18-godišnji ofenzivni veznjak Szoboszlai je iz slobodnog udarca u 50. minuti preko živog zida izvrsno pogodio gornji desni kut, Dubravka je bio nemoćan.

Ipak, ubrzo je opet došlo do promjene rezultata. Kiksala je mađarska obrana, Lobotka je uposlio Roberta Boženika, a 19-godišnji napadač je s ruba kaznenog prostora prizemnim udarcem matirao Gulacsija.

Mogli su Slovaci povećati vodstvo, ali je u 64. minuti Mak promašio prazna vrata nakon nespretne reakcije stopera Orbana. Dvije minute kasnije mogli su Mađari do izjednačenja, no neugodan udarac Dzsudzsaka odlično je ispod grede skinuo Dubravka.

Slovaci su zadržali vodstvo do kraja, a Osijekov Kleinheisler je kod domaćih zamijenjen u 85. minuti.

Nije bilo iznenađenja u ostalim sinoćnjim utakmicama kvalifikacija za Euro. Leipzigov branič Halstenberg osigurao je važnu pobjedu Njemačkoj na gostovanju kod izravnog suparnika Sjeverne Irske, bodove je u završnici potvrdio Gnabry. Nizozemska je sigurno prošla kroz Estoniju uz dva gola Babela te pogodak i dvije asistencije Depaya.

U skupini G Sjeverna Makedonija je uz punu minutažu Ademija i Velkovskog uzela puni plijen u Latviji, Poljska je kod kuće odigrala bez golova s Austrijom, a Slovenija je golom Verbiča u 90. minuti došla do preokreta i važnih bodova protiv Izraela. Dinamov Stojanović odigrao je cijeli susret za Slovence.

Soccer Football - Euro 2020 Qualifier - Group G - Slovenia v Israel - Stozice Stadium, Ljubljana, Slovenia - September 9, 2019  Slovenia's Benjamin Verbic takes his shirt off as he celebrates scoring their third goal   REUTERS/Borut Zivulovic
REUTERS/Borut Zivulovic

Rusija je teže od očekivanog slomila otpor Kazahstana, strijelac je bio Fernandes u 89. minuti, dok je Belgija i bez braće Hazard demonstrirala snagu i moć protiv Škotske u Glasgowu. Briljirao je Kevin De Bruyne s pogotkom i tri asistencije za Lukakua, Vermaelena i Alderweirelda.

Rezultati

Skupina C
Sjeverna Irska - Njemačka 0:2 (Halstenberg 48', Gnabry 90+3')
Estonija - Nizozemska 0:4 (Babel 17', 48', Depay 76', Wijnaldum 87')

Skupina E
Mađarska - Slovačka 1:2 (Szoboszlai 50'/Mak 40', Bozenik 56')
Azerbajdžan - Hrvatska 1:1 (Khalilzada 72'/Modrić 11'-11m)

Skupina G
Slovenija - Izrael 3:2 (Verbič 43', 90+1, Bezjak 66'/Natcho 50', Zahavi 63')
Poljska - Austrija 0:0
Latvija - Sjeverna Makedonija 0:2 (Pandev 16', Bardhi 19')

Skupina I
Škotska - Belgija 0:4 (Lukaku 10', Vermaelen 24', Alderweireld 32', De Bruyne 82')
San Marino - Cipar 0:4 (Kousoulos 2', 73', Papoulis 39', Artymatas 75')
Rusija - Kazahstan 1:0 (Fernandes 89')

Linker
19. travanj 2024 19:42