Foto: Matija Djanjesic / CROPIX
PRIPREME ZA SLOVAČKU

VIDEO: HRVATSKA KONAČNO ODRADILA TRENING U KOMPLETNOM SASTAVU, DALIĆEV ADUT NAPOKON NA SVOJOJ POZICIJI 'To je ono što najbolje znam'

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 13. studeni 2019. 19:51

Hrvatska je konačno odradila trening u kompletnom sastavu, računajući igrače koji su uključeni u akciju Slovačka. Borna Barišić i Josip Brekalo izašli su na pomoćni teren Rujevice u srijedu od 18 sati i tako se priključili ostatku ekipe.

Njih dvojica prva dva dana radili su samo u teretani zbog udaraca koje su zadobili u stopalu igrajući za klubove.

Dakle, Dalić je terenu imao golmane Livakovića, Kalinića i Slugu te igrače Jedvaja, Juranovića, Bartoleca, Ćaleta-Cara, Perića, Škorića, Barišića, Melnjaka, Modrića, Brozovića, Vlašića, Badelja, Pašalića, Kovačića, Roga, Petkovića, Brekala, Rebića, Perišića i Oršića.

Za razliku od utorka bilo je suho, bez vjetra i ne pretjerano hladno.

Vrlo dobri uvjeti za trening. Kao i mnogo puta ranije prvi je na teren izašao izbornik Dalić, sam je postavio i markere igrača i čunjeve, iako to sigurno malo koji izbornik radi jer je riječ o poslu za pomoćnike.

Video: Dražen Antolić

No, Dalić to prakticira otkako vodi Vatrene, kako će sam kazati – nije mu teško. Potom je okupio momčad i mogli su početi s treningom. Jednim od taktičkih, za pripremu ogleda sa Slovačkom.

Uoči treninga, pred novinare su izašli Tin Jedvaj i Josip Brekalo koji su podijelili po nekoliko rečenica o aktualnom stanju u kadru reprezentacije.

Video: Dražen Antolić

- Jučer smo odradili prvi ozbiljniji trening. Svi smo u dobrom stanju i jedva čekamo utakmicu. Mi u svlačionici znamo koliko vrijedimo i zato ulazimo u utakmicu bez nekog većeg pritiska. Znamo što možemo i to moramo pokazati u subotu - rekao je Tin Jedvaj.

Posebno je zanimljiv bio njegov komentar klupske sezone u Augsburgu.

- Igram u kontinuitetu i ono što najbolje znam - na mjestu stopera. Najbitnije je da svakog vikenda imam 90 minuta u nogama, da se razvijam i održavam formu.

Usporediti Brekala i Šimu Vrsaljka koji se polako vraća nogometu?

- Neću sto puta probijati stranu kao Šime, to je njegov posao i u tome je najbolji. Moj zadatak je pokriti obrambeni dio i spriječiti moguće napade Slovačke - istaknuo je.

Josip Brekalo pak smatra da je Hrvatska ogroman favorit na Rujevici, a to može temeljiti na visokoj pobjedi u Slovačkoj.

- Atmosfera je jako dobra. Svi smo svjesni o kakvoj je važnoj utakmici riječ. Ovo je, i nama i njima, posljednja prilika da se plasiramo na Europsko prvenstvo. Sigurno da smo u boljoj situaciji i ona pobjeda 4:0 iz Slovačke daje nam za pravo da se osjećamo favoritima - rekao je Brekalo.

Video: Dražen Antolić

Izbornik Zlatko Dalić daje veznjaku Wolfsburga sve više povjerenja.

- Mlad sam igrač i došao sam ovdje prije gotovo godinu dana. Uvijek mi je drago kad mogu biti sve više i više dio ove momčadi. Uvijek me veseli kad igram, osjećam se dobro i nadam se da ću protiv Slovačke biti važan igrač - konstatira Brekalo.

Linker
20. travanj 2024 17:06