Patrik Mršnik
SJAJNA ATMOSFERA

VIDEO: POGLEDAJTE GDJE SU SE PRED KIŠOM SKLONILI HRVATSKI NAVIJAČI! Najvjerniji su na Poljudu napravili ludilo, a za Rujevicu su spremili nešto novo

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 16. studeni 2019. 13:48

Sjajna je bila atmosfera na Rujevici na početku utakmice, a naši navijači trgnuli su se i nakon što je Slovačka povela. Na tribini su i predsjednica Kolinda Grabar Kitarović te premijer Adrej Plenković.

19.30: Navijači Hrvatske i Slovačke su stigli na Rujevicu, kiša i dalje pada pa su se sklonili u obližnji shopping centar

19.00: Pogledajte ludnicu u busu s korza za Rujevicu, Slavonci su se u javnom prijevozu našli zajedno sa slovačkim navijačima... i tu je počeo šou!

18.35: Uvijek vjerni, koji su od HNS-a dobili 900 ulaznica za kupnju, predstavit će koncept novih navijačkih zastava, šalove i majice, a kao i u Splitu, gdje su napravili atmosferu, i na Rujevicu je došla sinjska glazba, kao i petnaest bubnjeva lađara s Neretve te trubači iz Hercegovine. Pogledajte nove zastave...

VIDEO: Uvijek vjerni

18.10: Glavna gradska šetnica brzo se puni, a sljedeća skupina kojoj smo prišli do Rijeke je potegla iz Münchena.

– Ma ne bojimo se kiše. Bit će na Rujevici kiša, ali i kiša golova u mreži Slovaka, a za ostalo nas nije ni briga. Glavno da Hrvatska pobjedi i onda idemo na Euro, govore nadopunjavajući se međusobno, a potom je krenula jedna od brojnih navijačkih pjesmi i svaki razgovor postao je suvišan.

VIDEO: Patrik Mršnik

17.50: Pogledajte kakvi su vremenski uvjeti u Rijeci... Cijeloga je dana kiša mirovala, a onda se otvorilo. No u centru je i dalje veselo. Na terasama barova razvijene su zastave, uglavnom ljudi iz Njemačke te Bosne i Hercegovine. Slovake se može rijetko vidjeti, a kad naiđu ozračje je vrlo prijateljsko.

VIDEO: Patrik Mršnik

17.30: Kako se bliži večer, navijača je sve više, ore se pjesme, pivo teče kako to uvijek i biva prije utakmica Vatrenih.

Na pomoćnom terenu Kantride hrvatski i slovački navijači odigrali su prijateljsku utakmicu u organizaciji Uvijek vjernih. Igralo se dva puta po 20 minuta, ali mnogi nisu izdržali toliko, "godina proizvodnje" i kilaža nisu im saveznici… Hrvati su dobili 3:0, a iako je sudac bio domaći, jedan gol nije priznao.

VIDEO: Patrik Mršnik

Željko Bulić, dopredsjednik Uvijek vjernih komentirao je:

- Odlično smo se družili u prijateljskom ozračju, Slovacima smo dali brojne poklone iz svih hrvatskih krajeva. Nas je bilo 300, njih 70, odigrali smo i to proslavili.

17.00: Raspjevane skupine navijača, pristigli s raznih strana domovine i svijeta okupirale su Korzo.

- Mi smo stigli sinoć iz Beča. Došli smo zbog utakmice, ali iskoristili smo to i da posjetimo prijatelje koje žive tu, govori nam Ivona u neizostavnom „kockastom“ dresu. – Malo ćemo prošetati gradom, a onda svi idemo na Rujevicu navijati za pobjedu. Bit će 2-0 za nas, sigurna sam, spremno odgovara Ivona na upit o rezultatu dok je ostatak familije malo hrabriji i prognozira 3-0, 5-1 uz obavezan gol Perišića, a oni najmlađi i dvoznamenkaste brojke prednosti.

15.40 - Nešto više od pet sati do početka utakmice između Hrvatske i Slovačke predsjednika Lijepe Naše Kolinda Grabar-Kitarović prošetala je riječim Korzom.

"Veselim se pobjedi večeras. Ići ćemo navijati, nadam se da nas vrijeme neće omesti. Vremenska prognoza nije tako loša. Vidim da ima puno navijača, idemo navijati i po pobjedu", rekla je predsjednica. Atmosfera je super, da je sunčano bilo bi još više ljudi. Kisnuli smo i prije, kisnut ćemo opet ako treba", poručila je, između ostaloga, predsjednica.

15.15 - Na autoputu prema Rijeci policija kontrolira situaciju na svakih dvadesetak kilometara. Dakle, ništa se ne prepušta slučaju.

14.55 - U Rijeci u ovim trenucima nema ni kiše ni vjetra, dakle nešto manje od šest sati do početka ogleda na Rujevici. To su, dakako, sjajne vijesti za hrvatske reprezentativce.

VIDEO: Patrik Mršnik

14.40 - Pala je i zajednička fotografija navijača-igrača s običnim navijačima.

Patrik Mršnik

14.30 - U ovim trenucima započela je navijačka nogometna utakmica između Hrvatske i Slovačke.

13.35 - Hrvatska će večeras na Rujevici imati i glasnu podršku iz susjedstva. Pogledajte i dokaz.

Suprotno prognozama hrvatskih meteorologa u Rijeci u ovim trenucima (oko 12.30) ne pada kiša. Dobra je to vijest za hrvatsku nogometnu reprezentaciju koja večeras na Rujevici (20.45) igra utakmicu odluke za plasman na Europsko prvenstvo protiv Slovačke.

Ujutro je u Rijeci padala kiša, sada se nebo smilovalo, a prema najnovijim prognozama ne bi trebalo biti oborina do 17 sati. A ono što je možda i važnije, nema ni vjetra.

U nastavku pogledajte javljanje našeg novinara iz Rijeke.

VIDEO: Patrik Mršnik

Inače, većih okupljanja hvatskih navijača na istaknutim punktovima zasad nema, tu i tamo neki prolaznik u obilježjima hrvatske reprezentacije.

Patrik Mršnik

Naš novinar je zato naletio na dobro raspoloženu skupinu slovačkih pristalica koji su razvili zastavu svoje domovine i spremno zapjevali uz koju čašicu kuhanog vina.

VIDEO: Patrik Mršnik

Kako izgleda navijačko zagrijavanje pogledajte u videu.

VIDEO: Patrik Mršnik

Linker
14. travanj 2024 19:42